773 resultaten
ID: 2840 | Bouwkundig element
L. Carréstraat 1 (Heist-op-den-Berg)
Georiënteerde, gotische kruisbasiliek met ingebouwde westtoren en omringend, ommuurd kerkhof.
ID: 3317 | Bouwkundig element
Witte Gracht (Heist-op-den-Berg)
Christus aan het kruis, gelegen op een omhaagde, lichte verhevenheid en omringd door linden.
ID: 39734 | Bouwkundig element
Boulevardstraat 3 (Herne)
Bakstenen gebouwen onder zadeldaken, daterend van circa 1800. Boerenhuis van vijf traveeën.
ID: 39622 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Kwatemstraat 2 (Herne)
Gebouwen uit de 19de eeuw gegroepeerd rondom de drie zijden van de geplaveide binnenplaats. Aan de straatzijde over de ganse breedte afgesloten met een ijzeren hekken op een lage bakstenen muur met centraal, twee opengaande vleugels, gevat tussen schamppalen en bakstenen pijlers. De hoeve wordt omkaderd door overwegend weiland waarvan de perceelsgrenzen en het tracé van een oude voetweg op het terrein nog grotendeels afleesbaar zijn aan de hand van lijnbeplanting van opgaande bomen en knotbomen
ID: 39623 | Bouwkundig element
Kwatemstraat 7 (Herne)
Voormalige hoeve met twee inrijpoorten aan de straatkant, circa 1971 verbouwd en ingericht als buitenhuis. Eénlaags boerenhuis van acht traveeën daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw.
ID: 39650 | Bouwkundig element
Langestraat 2 (Herne)
Semigesloten hoeve met geplaveide binnenplaats en gebouwen van baksteen met zadeldaken uit de 19de eeuw. Boerenburgerhuis met twee bouwlagen en zeven traveeën, voorzien van een arduinen deur.
ID: 39661 | Bouwkundig element
Dorp (Herselt)
Gelegen ten noordwesten van de kerk op het voormalige kerkhof. Monumentale calvarieberg met rotspartijen, in 1912 vervaardigd door de firma F. Janssens.
ID: 39660 | Bouwkundig element
Dorp 36 (Herselt)
Georiënteerde, longitudinale kruiskerk in neogotische stijl met bewaarde westtoren in Kempense baksteengotiek en een begin 20ste eeuw gereconstrueerd gotisch koor.
ID: 135396 | Landschappelijk geheel
Hillegem (Herzele), Balegem (Oosterzele), Sint-Lievens-Houtem (Sint-Lievens-Houtem), Elene, Oombergen (Zottegem)
Het gebied omvat de vallei van de Cotthembeek, stroomopwaarts van de dorpskern van Sint-Lievens-Houtem, het gehucht Cotthem en de open koutergebieden ten noorden en ten zuiden van deze vallei. Het is een onverstoord gebied met een sterk contrast tussen de gesloten beekvallei en de open kouters, die in Oombergen nog aansluiten op de historische dorpskern.
ID: 216021 | Bouwkundig element
Hillegem (Herzele)
Het kruis staat opgesteld in een door balken afgebakend perk voorafgegaan door een knielbank en markeert het kruispunt van veldwegen. Houten kruis tegen driehoekig bord met afdakje, drager van een houten kruis met dito Christusbeeld onder banderol met opschrift INRI.