Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1160 resultaten


ID: 77460 | Bouwkundig element

Schepenhuis

Pelderijnstraat 10-12 (Brugge)
Voormalig stadhuis of "Hooghe huus" van de heerlijkheid Male, teruggaand tot het midden van de 16de eeuw, beschermd als monument bij Ministerieel Besluit van 04/07/96. Beeldbepalend hoekpand in het centrum van Male, ten zuidwesten gelegen van de abdij en nu fungerend als poortgebouw.


ID: 83409 | Bouwkundig element

Rijkswachtkazerne

Predikherenrei 4A (Brugge)
Breedhuis van twaalf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw.


ID: 77816 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Sint-Michiels

Rijselstraat 66 (Brugge)
Van 1909 tot 1947 gemeentehuis (zie opschrift). Deels vrijstaand breedhuis met typische historiserende geveluitwerking: kantelen, traptop met rondboogvenster, natuurstenen banden en geblokte ontlastingsbogen.


ID: 79958 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Zeebrugge

Sint-Donaasstraat 4-6 (Brugge)
Voormalig gemeentehuis van Zeebrugge, naar verluidt gebouwd circa 1906 naar een ontwerp van de Brugse architect Jozef Viérin.


ID: 200805 | Bouwkundig element

Vergaderzaal en archiefruimte van de kerkmeesters van Sint-Jakob en gedenkteken

Sint-Jakobsplein 1 (Brugge)
Het deels vrijstaande, neogotische pand is opgetrokken in 1893, wellicht naar een ontwerp onder leiding van architect L. Delacenserie of C. De Wulf. Het werd gebruikt als vergader- en archiefruimte van de kerkfabriek van de Sint-Jakobsparochie. De ligging van dit pand aan de rand van het Sint-Jakobsplein verleent het huis een uitzonderlijk en beeldbepalend karakter. In 1904 is naast het huis een natuurstenen gedenkteken opgericht naar een ontwerp van architect A. De Pauw ter gelegenheid van de vijftigjarige verjaardag van het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis. Het neogotische gebouw, opgetrokken in 1892-1893, werd oorspronkelijk gebruikt voor de vergaderingen en de archieven van de kerkfabriek van de Sint-Jakobsparochie. Het plan voor dit prestigieuze huis voor de armendis bleef bewaard maar werd niet ondertekend. "Kunstige Herstellling" van 1990-1992 naar een ontwerp van de Brugse ar


ID: 29705 | Bouwkundig element

Herenhuis de Nieulant

Sint-Jansstraat 16 (Brugge)
School ondergebracht in laatclassicistisch herenhuis zogenaamd "de Nieulant" van 1828 in opdracht van Burggraaf Edouard de Nieulant en de Pottelsberghe gebouwd ter vervanging van een schermgevel uit de 14de eeuw(?). Enkelhuistype van zes traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddaken (Vlaamse pannen).


ID: 79700 | Bouwkundig element

Gemeentehuis en tramstatie

Sint-Lenardsstraat 1 (Brugge)
Hoekpand bij het Dorpsplein. Volgens opschrift "OUD GEMEENTEHUIS / TRAM / STATIE / IN DE /" drie zwanen zie weergave van drie zwanen in reliëf. Tevens "WACHTZAAL". Nu in gebruik als brasserie.


ID: 79703 | Bouwkundig element

Postkantoor

Sint-Lenardsstraat 19 (Brugge)
Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). 19de-eeuwse kern met latere verbouwingen zoals onder meer vernieuwen van het parement van de begane grond.


ID: 79705 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Dudzele

Sint-Lenardsstraat 28 (Brugge)
Diephuis met verankerde bakstenen trapgevel in historiserende stijl, grondig verbouwd in 1934 door aannemer Oscar Broucke. Gebruik van natuursteen voor de kozijnconstructies op de begane grond.


ID: 72060 | Bouwkundig element

Politiekantoor

Sint-Pieterskaai 37-38, Vaartstraat 2 (Brugge)
Traditionele bakstenen trap- en lijstgevel in combinatie met natuursteen voor de kozijnconstructies. Toepassing van Brugse traveenissen type II, hier met doorgetrokken getrapte middenpenant overgaand in een trapgevel of een dakvenster. Gevelsteen met wapenschild van Brugge.