7153 resultaten
ID: 131230 | Landschappelijk element
Geraardsbergsesteenweg, Smeyersmarkstraat (Herne)
De solitaire zomereik (Quercus robur) staat op de perceelsgrens van akkerlanden tussen de Geraardsesteenweg en de Smeysersmarkstraat. De opgaande boom heeft een omtrek van 2,77 meter en een totale hoogte van 19 meter.
ID: 131278 | Landschappelijk element
Geraardsbergsesteenweg (Herne)
De geschoren meidoornhaag (Crataegus monogyna) is aangeplant als erfbeplanting bij een hoeve. De haag sluit het weiland van de straat af.
ID: 131345 | Landschappelijk element
Geraardsbergsesteenweg (Herne)
De houtkant is aangeplant op een talud van een zijwegje (losweg) van de Geraardsbergsesteenweg. De houtkant bestaat uit verschillende soorten. Olm (Ulmus), vele stoven van schietwilg (Salix alba) en een stoof gele bindwilg (Salix x rubens) als hakhout. Ook gewone es (Fraxinus exelsior) en ratelpopulier (Populus tremula) worden als hakhout beheerd. Zomereik (Quercus robur) komt voor als opgaande boom.
ID: 131346 | Landschappelijk element
Geraardsbergsesteenweg (Herne)
De kaphaag van haagbeuk (Carpinus betulus) bevindt zich op de perceelsgrens van twee weilanden in de vallei van de Mark. De bomenrij grenst aan in het noorden aan deze waterloop en in het zuiden aan een losweg, zijweg van de Geraardsbergsesteenweg. De bomen zijn op onregelmatige afstanden aangeplant. De gewezen kaphaag bevat elf stuks. De stamomtrek van de dikste knotboom bedraagt 202 centimeter en de knothoogte 200 centimeter.
ID: 131347 | Landschappelijk element
Geraardsbergsesteenweg (Herne)
De geknotte gewone es (Fraxinus exelsior) staat op de hoek van een grasland in de Markvallei. Behalve de knotes staat op dezelfde perceelsgrens een kaphaag van haagbeuk. De boom meet een omtrek van 335 centimeter en heeft een knothoogte van vier meter.
ID: 131348 | Landschappelijk element
Geraardsbergsesteenweg (Herne)
De gemengde houtkant is aangeplant aan beide zijden van een holle weg, die tussen graslanden van de Markvallei loopt. Deze losweg is een zijweg van de Geraardsbergsesteenweg. De houtkant, gelegen op een talud, bestaat uit drie stuks veldesdoorn (Acer campestre), zowel knotbomen als hakhoutstoven. Er zijn ook knotbomen van schietwilg (Salix alba) en hakhout van olm (Ulmus), hakhout en opgaande bomen van gewone es (Fraxinus exelsior) en opgaande bomen van zomereik (Quercus robur).
ID: 131349 | Landschappelijk element
Geraardsbergsesteenweg (Herne)
De knoteik (Quercus robur) staat in de hoek van een weiland, aan de straatzijde van een zijstraat van de Geraardsbergsesteenweg. De boom, met een mooie groeivorm, heeft een knothoogte van drie meter en een omtrek van 237 centimeter.
ID: 39746 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Geraardsbergsesteenweg 45 (Herne)
Ruime hoeve met bakstenen gebouwen uit 18de en 19de eeuw, gegroepeerd rondom een geplaveid erf met relicten van een omhaagde boomgaard en een ommuurde tuin.
ID: 131279 | Landschappelijk element
Geraardsbergsestraat 72 (Herne)
De geschoren taxushaag (Taxus baccata) sluit het erf van een hoeve aan de straatzijde af.
ID: 131223 | Landschappelijk element
Groenstraat (Herne)
De alleenstaande zomereik (Quercus robur) staat op de perceelsgrens van een akkerland en een verruigd perceel met een poel. De opgaande boom heef een omtrek van meer dan drie meter. De totale hoogte bedraagt 29 meter, waarvan 10 meter takvrij.