Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3539 resultaten


ID: 134314 | Landschappelijk element

Pastorietuin

Kouterstraat 2 (Oudenaarde)
Voormalige pastorietuin met een ingesloten voortuin en een ruime achtertuin die nog een aantal relicten van zijn vroegere aanleg bevat.


ID: 27221 | Bouwkundig element

Personeelswoningen

Maagdendale (Oudenaarde)
Haaks op de straat ingeplante, nu onbewoonde, huisjes van één bouwlaag onder doorlopend zadeldak.


ID: 27380 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Landhuis en blekerij met dienstgebouwen en park

Meerspoort 6-10 (Oudenaarde)
Nummer 6: verankerd, bakstenen dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, opgericht door de stad onder leiding van de bouwmeesters A. Van den Hende en Ph. Van der Meersch in 1778, binnen een vierkante omgrachting; herhaaldelijk aangepast in de 19de en begin 20ste eeuw. Ten oosten, in L-vorm aangebouwde dienstgebouwen en garage in regionalistische stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Nummer 8-10. Voormalige linnenblekerij, later ook wasserij, opgericht in de jaren 1860 en uitgebreid circa 1900 zie opschrift in boogveld. Sinds het eerste kwart van de 20ste eeuw twee woningen met achteraan behouden zeer lang blekerijgebouw onder pannen zadeldak. Achterliggend park uit het interbellum.


ID: 27686 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Meldenstraat 2 (Oudenaarde)
De vroegere pastorie van de Sint-Martinusparochie werd gebouwd in 1856 in neoclassicistische stijl. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. De pastorie is omgeven door een ommuurde tuin met vrijstaande armpomp en ten westen een serre tegen de omheiningsmuur.


ID: 133053 | Landschappelijk element

Parterre met decoratieve randpalmaanplanting Onze-Lieve-Vrouwehospitaal

Minderbroedersstraat 3, Sint-Walburgastraat 9 (Oudenaarde)
De pandhof van het Onze-Lieve-Vrouwehospitaal is sierlijk aangelegd met verschillende buxusparterres met onder andere enkele cirkelmotieven.


ID: 27719 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie met tuin

Mullemstraat 11 (Oudenaarde)
Omwalde voormalige pastorie, minstens uit eerste kwart 19de eeuw, met grote beboomde tuin gelegen in een dal ten noorden achter de kerk. e bereiken ten oosten van de kerk, via gietijzeren toegangshek tussen bakstenen pijlers naar een pad leidend tot een brugje met bakstenen leuning en klein toegangsgebouw, van eind de jaren 1860, onder zadeldak.


ID: 27817 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Olmstraat 4 (Oudenaarde)
Grote en opvallende hoeve van het semigesloten type met linde tegenover inrit boerenerf. Vrij authentiek bakstenen hoevecomplex met pannen zadeldaken, uit de 18de en de 19de eeuw. Deels gekasseid rechthoekig erf met boerenwoning van zeven traveeën ten zuidoosten. Jaartal 1807 op moerbalk in woonkamer. Haakse noordoost- en noordwestvleugel met paarden- en koestallen. Hoge dwarsschuur aan zuidwestelijke erfzijde uit vakwerkbouw; de bakstenen zijpuntgevels wellicht later toegevoegd. Ten zuiden, bakhuisje. Tegenover de erftoegang een bakstenen stal of bergplaats met opvallende zijpuntgevels.


ID: 27756 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Vedastusparochie met tuin

Oudstrijdersstraat 107 (Oudenaarde)
Pastorie met voortuintje en achterliggende ommuurde diepe tuin, opgericht in 1846-1847 door bouwkundige J.B. Vergeylen met kleine, nu gemoderniseerde, aanhorigheden aan weerszij van de voortuin. Deels onderkelderd dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder steil schilddak, midden voorzien van klokkenstoeltje. 19de-eeuws tuinpaviljoen in de rechter achterhoek van de tuin gedeeltelijk gevormd door de omheiningsmuur.


ID: 27292 | Bouwkundig element

Zwartzusterklooster

Pamelekerkplein 2-3, 1A-B (Oudenaarde)
Lichtgeelgeschilderde kloostergebouwen met in grote lijnen T-vormige plattegrond en volledig ommuurde kloostertuin ten zuiden. Vermoedelijk opgericht in de tweede helft van de 13de eeuw. Huidige kloostergebouwen vermoedelijk grotendeels daterend van na de zware beschadiging bij de belegering van Oudenaarde in 1684. Neogotisch bakstenen en witgeschilderd poortgebouwtje met drie licht getoogde deurtjes in rechthoekige grijsgeschilderde omlijsting met kroonlijst. Kapel ingeplant ten zuidwesten van het complex met ten zuiden ervan een lage overwelfde gang onder lessenaarsdak.


ID: 27293 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw van Pameleparochie met tuin

Pamelekerkplein 4 (Oudenaarde)
Onderkelderd dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de 19de eeuw met bijhorende tuin.