2944 resultaten
ID: 12279 | Bouwkundig element
Steenweg op Gierle 130 (Turnhout)
Landhuis met neoclassicistische inlag; complex volumespel van drie traveeën en twee bouwlagen onder leien bedaking met op zuidelijke hoek vierkante toren.
ID: 16808 | Bouwkundig element
's Heerwillems 10 (Veurne)
Hoeve als 't Groot Westhof reeds vermeld in de loop van de 17de eeuw. Voorheen klooster van norbertinessen afhankelijk van de Veurnse Sint-Niklaasabdij en zogenaamd Hof der Vrouwen, ingericht tot hoeve na afschaffing van het klooster waarvan de bezittingen eigendom werden van vermelde abdij. De huidige hoeve werd kort na de Eerste Wereldoorlog wederopgebouwd, naar ontwerp van C. Van Elslande, midden bewaarde omwalling. Lage, losse bestanddelen van baksteen onder zadeldaken, in een wederopbouwarchitectuur aansluitend bij de traditionele regionale hoevebouw.
ID: 16904 | Bouwkundig element
Boonakkerstraat 3 (Veurne)
Aan de straat gelegen hoeve met losse, verankerde bakstenen bestanddelen rondom verhard erf, het middengedeelte met gras begroeid. Kapelletje aan straatzijde.
ID: 16906 | Bouwkundig element
Boonakkerstraat 5 (Veurne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen onder zadeldaken rondom onverhard erf met rond bakstenen hondenhok. Ten zuiden, rest van omwalling. Erftoegang met bakstenen hekpijlers.
ID: 16667 | Bouwkundig element
Brugse Steenweg 222 (Veurne)
Hoeve uit het tweede of derde kwart van de 18de eeuw behalve de 19de-eeuwse langsschuur,. Losse, lage bestanddelen van verankerde en witgekalkte baksteen meestal op gepikte plint, onder zadeldaken rondom met gras begroeid erf; laag ommuurde moestuin voor het boerenhuis.
ID: 16934 | Bouwkundig element
Bulskampstraat (Veurne)
Georiënteerd neogotisch bedehuis met bewaarde 15de-eeuwse westtoren. Bakstenen toegangspad gemarkeerd door gietijzeren hekpijlers met vaasbekroning en gesmeed ijzeren hek, en afgezet met linderij. Omhaagd kerkhof met oorlogsgedenkteken, een heldenhuldezerk en Belgische en Britse oorlogsgraven van de Tweede Wereldoorlog.
ID: 16669 | Bouwkundig element
Burgweg 1 (Veurne)
Naar het zuidoosten georiënteerd boerenhuis met voorgelegen moestuin. Ten noordoosten, klein erf met vaalt, en vlierhaag aan het Slabbelinckgeleed; ten noordwesten, erftoegang tussen bakstenen hekpijlers.
ID: 17050 | Bouwkundig element
Gouden-Hoofdstraat 16-20, 16A (Veurne)
Eenheidsbebouwing uit het vierde kwart van de 19de eeuw, gekenmerkt door het afwisselend gebruik van rode en gele bakstenen.
ID: 17061 | Bouwkundig element
Gouden-Hoofdstraat 62-64 (Veurne)
Voormalige notariswoning, zie inscriptie op koperen hangklep van brievenbus; fungeerde een tijdje als school gehouden door de zusters van Belle (20ste eeuw) volgens bewoner; thans opgesplitst in twee burgerhuizen.
ID: 16881 | Bouwkundig element
Gouden-Hoofdstraat 88 (Veurne)
Vermoedelijk oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder pannen zadeldak rondom onverhard erf; vaalt voor de stal. Witgekalkte bakstenen hekpijlers aan straatzijde.