Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4679 resultaten


ID: 200677 | Bouwkundig element

Poelcapelle British Cemetery

Brugseweg (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats, aangelegd door Ch. Holden en W.C. Von Berg. Het betreft een rechthoekige, ommuurde begraafplaats, met een bakstenen poortgebouw met smeedijzeren hekken, een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance', bakstenen schuilgebouwen en 61 perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 44135 | Bouwkundig element

Herenhuis met brouwerij en kapel

Brugseweg 261 (Langemark-Poelkapelle)
Herenhuis met brouwerij en achterliggende stallen, opgesteld rondom gekasseide binnenkoer met centraal siertuintje beschaduwd door notelaar. Voortuin afgezet door middel van bakstenen muurtje met hekken tussen vierkante hekpijlers. Links van de toegang, kleine kapel van één travee ter ere van Onze-Lieve-Vrouw. Herenhuis, dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak naar ontwerp van architect R. Mullie van 1920.


ID: 200676 | Bouwkundig element

Saint Julien Dressing Station Cemetery

Felix Nadarstraat (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats, vanaf september 1917 aangelegd bij een medische post. De veelhoekige begraafplaats, naar ontwerp van R. Blomfield en W.H. Cowlishaw, is met een rode bakstenen muur omgeven, met een smeedijzeren toegangshekken en een 'Cross of Sacrifice'. De witte grafstenen liggen onregelmatig verspreid. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 44089 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Korte Eeckhoutmolenstraat 12 (Langemark-Poelkapelle)
Wederopbouwhoeve, grosso modo gelijkend op hoeve zogenaamd Krikhof en mogelijk van dezelfde architect teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 44147 | Bouwkundig element

Hoeve 't Blauwhof

Kwellestraat 19 (Langemark-Poelkapelle)
Eclectisch getint boerenburgerhuis met tegen de achtergevel aanleunende L-vormige nuts- en stalgebouwen rondom geasfalteerd erf. Laag ommuurd voortuintje aan straatzijde afgezet door middel van ijzeren hek tussen gietijzeren zuiltjes.


ID: 200672 | Bouwkundig element

Ruisseau Farm Cemetery

Melkerijstraat (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een kleine, deels met een muur deels met een haag omheinde begraafplaats, met smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en één perk met witte grafstenen.


ID: 44151 | Bouwkundig element

Hoeve Middelstede

Peerdebeekstraat 3 (Langemark-Poelkapelle)
Hoeve zogenaamd "Middelstede", volgens opschrift op linker zijgevel van de stalvleugel, naar verluidt heropgebouwd aan overkant van de baan; teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 44153 | Bouwkundig element

Hoeve Aen den poel

Peerdebeekstraat 9-10 (Langemark-Poelkapelle)
Wederopbouwhoeve zogenaamd naar de ligging van de vooroorlogse hoeve aan straatoverzijde, nabij beek; teruggaand op de regionale hoevebouw. U-vormige opstelling van boerenhuis, stal- en schuurvleugel, respectievelijk ten noordwesten, noordoosten en zuidwesten van begrind erf; cichorei-ast gebruikt tot in jaren 1960, aan straatoverzijde.


ID: 44100 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Poelkapellestraat 83 (Langemark-Poelkapelle)
Hoeve met losse bestanddelen grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw. Boerenwoning aanleunend bij langgestrekt type met links stalgedeelte en rechts woonhuis van heden drie traveeën met middenrisaliet uitlopend op dakvenster onder haaks afgewolfd zadeldak met windborden.


ID: 44154 | Bouwkundig element

Gedenkkruis voor adjudant Charles Dresse

Poperingestraat (Langemark-Poelkapelle)
Natuurstenen gedenkkruis, ter herinnering aan adjudant Dresse, die op deze plek stierf tijdens het Geallieerde Bevrijdingsoffensief. Het gedenkteken in de vorm van een Bretoens calvariekruis, centraal opgesteld binnen een perk met een gecementeerde bakstenen omheiningsmuur, is gerealiseerd door architect E. Deshaves en steenhouwer E. Libois en werd onthuld op 18 september 1922.