7153 resultaten
ID: 131340 | Landschappelijk element
Markstraat 29 (Herne)
De twee meerstammige welkomstboompjes van gewone es (Fraxinus exelsior) bevinden zich aan beide zijde van een hek bij het toegangspad naar de voordeur. De meerstammigheid is een gevolg van het 'op struiken zetten' van een soort die zonder kunstmatige snoei als boom uitgroeit. De essen worden op een hoogte van twee meter geknot.
ID: 131070 | Landschappelijk element
Molenstraat (Herne)
De geschoren weerhaag begrenst een weiland met hoogstamboomgaard langs drie zijden. De periodiek geschoren haag heeft een hoogte van één meter en bestaat hoofdzakelijk uit eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna).
ID: 131075 | Landschappelijk element
Mottenbergstraat (Herne), Brusselbaan, Plutsingenstraat (Pepingen)
De Brusselbaan en de Plutsingenstraat vormen een wegenstelsel dat zich in het reliëf heeft ingesneden. De houtkant bevindt zich op een steil talud van de holle weg. Verschillende soorten die in de houtkant voorkomen worden als hakhout beheerd. De houtkant bestaat onder andere uit rode kornoelje (Cornus sanguinea), gewone hazelaar (Corylus avellana), gewone es (Fraxinus exelsior), grauwe abeel (Populus canescens (x)) (grauwe abeel), ratelpopulier (Populus tremula), zoete kers (Prunus avium), zomereik (Quercus robur), ruwe iep (Ulmus glabra ), Hollandse iep (Ulmus hollandica (x)) en gladde iep (Ulmus minor).
ID: 131073 | Landschappelijk element
Nieuwstraat, Schepdaelstraat (Herne)
De twee heesters zijn aan beide zijden van een wegkruis aangeplant. Het geheel bevindt zich op een kruispunt van vier wegen, de Nieuwstraat, de Schepdaelstraat en een landbouwweg. De twee taxussen (Taxus baccata 'Fastigiata') vormen een historische eenheid met het veldkruis.
ID: 134742 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Ninoofsesteenweg 21 (Herne)
Dokter Paul Van Cauwenberghe liet in 1911 een villa bouwen in overeenstemming met zijn status als dorpsnotabele. De siertuin, 34 are 80 centiare groot, werd als een apart gegeven behandeld. De villa staat ernaast en sluit er slechts via de voortuin bij aan.
ID: 131306 | Landschappelijk element
Philipskouterstraat 16 (Herne)
De geknotte olm (Ulmus hollandica (x) 'Major') staat op een kadastrale perceelsgrens. Beide graslanden vormen samen een historische hoogstamboomgaard, waarvan nog enkele fruitbomen bestaan. De boom is ooit geknot geweest op ongeveer drie meter hoogte. Nu zijn vijf zware gesteltakken uitgegroeid, en heeft de boom een totale hoogte van 26 meter.
ID: 131297 | Landschappelijk element
Philipskouterstraat 2-3 (Herne)
De geschoren afsluitingshaag is aangeplant ter afsluiting van het erf aan straatzijde. Op de zuidelijke perceelsgrens zijn de eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna) en gewone haagbeuk (Carpinus betulus) op een hoogte van twee meter geschoren.
ID: 131298 | Landschappelijk element
Philipskouterstraat 4 (Herne)
De geschoren afsluitingshaag is aangeplant ter afsluiting van het erf aan straatzijde. Op de zuidelijke perceelsgrens zijn de eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna) en gewone haagbeuk (Carpinus betulus) op een hoogte van twee meter geschoren.
ID: 131304 | Landschappelijk element
Philipskouterstraat 7 (Herne)
De uitgegroeide haag en houtkant bevindt zich deels op de perceelsgrens van een erf en een akkerland en deels tussen weiland en akkerland. De haag bestaat uit eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna), ruwe iep (Ulmus glabra), gewone haagbeuk (Carpinus betulus) en gewone hazelaar (Corylus avellana).
ID: 131310 | Landschappelijk element
Rasbeekstraat, Torreborrestraat 5 (Herne)
De opgaande zomerlinde (Tilia platyphyllos) staat bij de geschoren weerhaag bij een hoogstamboomgaard. De boom, geplant op de noordelijke perceelsgrens, heeft een omtrek van 190 centimeter.