Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3059 resultaten


ID: 131716 | Landschappelijk element

Houtkant langs holle weg

Sinnich (Voeren)
De gemengde houtkant staat op de hellingen van een voormalige holle weg. Deze weg was de rechtstreekse verbinding tussen de Abdij van Sinnich en Remersdaal. Dit traject staat op de Poppkaart en de Atlas der Buurtwegen ingetekend. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt de spoorlijn Aken-Tongeren aangelegd en wordt deze voetweg doorsneden, waardoor hij zijn verbindende functie verloor. De soortensamenstelling bestaat uit zware hakhoutstoven van linde, hakhout van gewone es, knotbomen van gewone haagbeuk, meidoorn, zomereik, gewone hazelaar, veldesdoorn, zoete kers en sleedoorn. Een geknotte haagbeuk is tevens een hoekboom.


ID: 131717 | Landschappelijk element

Houtkant langs Sinnichbeek

Sinnich (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich in de bovenloop van de Sinnichbeek, net ten noorden van het spoorwegtracé van de lijn Tongeren-Aken. De houtkant is door graslanden omgeven. Hij bestaat uit opgaande bomen van gewone es, meidoorn, gewone robinia, zoete kers, roos, sleedoorn, olm, zomereik, schietwilg en wilde lijsterbes.


ID: 131844 | Landschappelijk element

Opgaande kastanjeboom

Sint-Martenstraat, Sint-Pieterstraat, Vogelstang (Voeren)
De opgaande witte paardenkastanje is een beeldbepalend object op een plein bij de hoeve aan de Vogelstang. De boom met een mooie representatieve groeivorm heeft mogelijk een betekenis als herdenkingsboom.


ID: 132168 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Sint-Pieterstraat (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs de Sint-Pieterstraat. Hakhout van gewone hazelaar, gladde iep, veldesdoorn en gewone es komt voor bij zoete kers, boswilg, rode kornoelje, kerspruim, sleedoorn en eenstijlige meidoorn.


ID: 132169 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Sint-Pieterstraat (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een talud van een akker- en grasland bij het erf van een langgestrekte hoeve. Opgaande bomen van gewone es komt voor samen met roos, sleedoorn, eenstijlige en tweestijlige meidoorn.


ID: 132179 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Sint-Pieterstraat (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een graft tussen akker- en weilanden.


ID: 132181 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Sint-Pieterstraat (Voeren)
De houtkant staat op een talud en rond een akkerland. Er zijn knotbomen en opgaande bomen van gewone es en knotbomen van gewone haagbeuk. De houtkant telt nog bijmenging van eenstijlige meidoorn, gewone hazelaar, hulst, zoete kers, kruisbes, bosrank, roos en sleedoorn komen voor.


ID: 303573 | Landschappelijk element

Veekeringen van meidoorn

Sint-Pieterstraat (Voeren)
De veekeringshagen van meidoorn staan rond het voormalige gemeentehuis, school en onderwijzerswoning van Sint-Pieters-Voeren. De geschoren hagen staan op de perceelsgrens van weilanden of hoogstamboomgaarden. De functie van de weerhagen is het vee op de weide houden.


ID: 303576 | Landschappelijk element

Veekeringen van meidoorn

Sint-Pieterstraat, Trappen (Voeren)
De veekeringshaag van meidoorn staat aan de straatzijde van het erf bij een hoeve.


ID: 303921 | Landschappelijk element

Veekeringen van meidoorn

Sint-Pieterstraat (Voeren)
De veekeringshagen van meidoorn staan op verschillende plaatsen in Sint-Pieters-Voeren. De geschoren hagen staan op de perceelsgrens van weilanden. De functie van de weerhagen is het vee op de weide houden.