Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4679 resultaten


ID: 200673 | Bouwkundig element

Dochy Farm New British Cemetery

Zonnebekestraat (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en W.H. Cowlishaw. De min of meer rechthoekige begraafplaats is ommuurd, met twee toegangshekken vooraan, centraal een 'Stone of Remembrance' geflankeerd door opgaande bomen, een 'Cross of Sacrifice' centraal achteraan, twee schuilgebouwen opzij en twaalf perken met witte grafstenen.


ID: 44114 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zonnebekestraat 74 (Langemark-Poelkapelle)
Dieperin gelegen wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw. U-vormige opstelling van losse bestanddelen.


ID: 44115 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Zonnebekestraat 80 (Langemark-Poelkapelle)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve met losse bestanddelen van 1923, teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 47652 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Aalstersestraat 2 (Lebbeke)
Voorheen omgrachte hoeve met losstaande bestanddelen ingeplant in een straatbocht, met oude, minstens 18de-eeuwse kern, volgens het kadasterarchief in zijn huidige semi-gesloten vorm aangepast in 1884 en omgrachting verdwenen.


ID: 47687 | Bouwkundig element

Villa

Dendermondsesteenweg 129 (Lebbeke)
Woning en bedrijfsgebouw, volgens het kadasterarchief opgericht in 1934 door Fr. Lenaert – Veekoopman, voorzien van een voortuin, afgesloten door een hekwerk op lage bakstenen muurtjes. Vrijstaande art-decowoning en bedrijfsgebouw met decoratief uitgewerkte blinde voorpuntgevel met huisnaam in gecementeerde art-decoletters.


ID: 47691 | Bouwkundig element

Villa

Dendermondsesteenweg 171 (Lebbeke)
Half vrijstaande villa in art-decostijl met links gekasseide oprit en voortuin afgesloten door ijzeren hekwerk op betonnen voet en een dubbel hek tussen betonnen pijlers, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1931.


ID: 47788 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Dorp 9 (Lebbeke)
Haar huidig uitzicht verkreeg de pastorie uiteindelijk pas in 1864-1865 volgens plannen van 1863 van bouwmeester Alexander Carael. Het bestaande ondiepe langwerpige huis werd daarbij deels vervangen door een bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen op kelderverdieping. Deels ommuurde pastorietuin met toegang via een fraai ijzeren hek tussen bakstenen hekpijlers.


ID: 47798 | Bouwkundig element

Hoeve Hof ter Meys

Fonteintje 17 (Lebbeke)
Gebouwd in 1867 ter vervanging van een bestaande hoeve links van een onbebouwd omgracht perceel . Aan de straat ingeplant boerenhuis met dubbelhuisopstand, één bouwlaag en vijf traveeën tellend onder pannen zadeldak.


ID: 88641 | Bouwkundig element

Hofje van Zeven Weeën

Grote Plaats (Lebbeke)
In boogvorm ingeplante zeven neogotische bakstenen kapellen, aangelegd op het oostelijk deel van de pastorietuin in 1905. Op 3 mei 1908 werd in de Hof een levensgroot Onze-Lieve-Vrouwenbeeld naar ontwerp van beeldhouwer Aloïs De Beule onthuld. Het werd vernietigd tijdens de Eerste Wereldoorlog en in 1933 vervangen door het huidige bronzen beeld.


ID: 47703 | Bouwkundig element

Dekenij Onze-Lieve-Vrouwparochie

Grote Plaats 15 (Lebbeke)
Het pastoriegebouw is vanouds ingeplant in een grote ommuurde tuin. Sporen in het huidige gebouw wijzen op een oudere kern van zes traveeën met slechts één bouwlaag, opklimmend tot de 17de eeuw. Huidig bakstenen dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Links van de voortuin sluit een voormalig koetshuis de tuin af.