Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

15260 resultaten


ID: 54627 | Bouwkundig element

Hoeve

Lepelemstraat 14 (De Haan)
Hoeve aan de straat gelegen, volgens gevelsteen met cartouche daterend van "1863". Langgestrekt boerenhuis met rechts een aanpalende schuur en links een klein lager volume onder zadeldaken met verspringende nokhoogte (Vlaamse pannen), smalle bakstenen stoep.


ID: 54628 | Bouwkundig element

Hoeve De Roekelare

Lepelemstraat 38 (De Haan)
Langgestrekte hoeve met voorliggend en ommuurd sier- en moestuintje, deels verharde oprit.


ID: 54629 | Bouwkundig element

Hoeve De Grote Schamele Weecke

Lepelemstraat 42-44 (De Haan)
Oorspronkelijk omwalde hoeve aan de zuidkant toegankelijk via een lange, bochtige, geasfalteerde oprit en een betonnen brug met bakstenen balustrades geflankeerd door twee vierkante, witbeschilderde bakstenen pijlers. De walgracht met wilgen is grotendeels bewaard, boomgaard ten westen van het boerenhuis. Bekiezeld, gekasseid en begraasd erf, deels tot siertuin omgevormd met er omheen de losse bestanddelen, fasegewijs tot stand gekomen. Centraal op het erf staat een conisch hondenhok in witbeschilderde baksteen.


ID: 54630 | Bouwkundig element

Gersthof

Lepelemstraat 50 (De Haan)
Achterin gelegen hoeve "Gersthof" toegankelijk via een rechte, geasfalteerde oprit. Staat afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) met drie losstaande gebouwen binnen een rechthoekige omwalling.


ID: 54631 | Bouwkundig element

Hoeve De Teghelrie

Lepelemstraat 52 (De Haan)
Hoeve aan de straat gelegen, zogenaamd "De Teghelrie" ook "den Tegelhoven" genoemd, in de ommeloper van 1554 staat "daer wylent een teghelrije up stondt". De naam houdt verband met een plaatselijke steenbakkerij waar het nabij gewonnen turf als tegels werd gebakken.


ID: 54578 | Bouwkundig element

Hoeve de Ganzepoel

Nieuwe Steenweg 26 (De Haan)
Hoeve "de Ganzepoel" met losse bestanddelen rond een deels onverhard, deels met bakstenen bekleed erf, toegankelijk via een onverharde oprit met populierenrij. De hoeve gaat terug tot voor de opmaak van het primitief kadaster (circa 1830), op de Atlas der Buurtwegen (1842) aangeduid als "Ferme Malfait".


ID: 214276 | Bouwkundig element

Hoeve 't Platanenhof

Platanenlaan-Oost 25 (De Haan)
Achterin gelegen langgestrekte hoeve, toegankelijk via een geasfalteerde oprit.


ID: 214279 | Bouwkundig element

Kleine hoeve

Polderstraat 3 (De Haan)
Kleine hoeve, wellicht van circa 1900, staat nog niet op 19de-eeuwse kaarten. Witbeschilderde, verankerde baksteenbouw van anderhalve bouwlaag boven een gepekte plint en onder zadeldak.


ID: 54581 | Bouwkundig element

Reigershof

Polderstraat 4 (De Haan)
Hoeve met losstaande verankerde baksteen bestanddelen op deels geplaveid erf; korte deels verharde oprit; boomgaard tussen boerenhuis en straat.


ID: 54580 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Polderstraat 5 (De Haan)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen rond een deels onverhard, deels begraasd en als siertuin aangelegd erf. Toegankelijk via een lange, bekiezelde oprit. Staat nog niet op de Ferrariskaart (1770-1778).