Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19048 resultaten


ID: 7530 | Bouwkundig element

Groepsbebouwing van veertien burgerhuizen

Schorpioenstraat 26-38, Tweelingenstraat 31-43 (Antwerpen)
Op de hoek van de Schorpioen- en de Tweelingenstraat, tekende architect Ernest Dieltiens in 1894 een monumentaal ensemble van veertien burgerhuizen in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen.


ID: 7528 | Bouwkundig element

Neoclassicistische eenheidsbebouwing

Schorpioenstraat 6-20 (Antwerpen)
Dit ensemble van vier neoclassicistische burgerhuizen werd in 1893 ontworpen door bouwmeester E. Horckmans in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


ID: 300907 | Bouwkundig element

Begin-20ste-eeuwse burgerwoning

Schorpioenstraat 9 (Antwerpen)
De woning werd samen met een achterliggende opslagplaats en paardenstal gebouwd in opdracht van L. Zurings naar ontwerp van A. Roosen.


ID: 11315 | Bouwkundig element

Dubbelwoning De Martelaere-Brewaeys

Schotensesteenweg 301-303 (Antwerpen)
De beeldhouwer Aimé De Martelaere en diens schoonvader Georges Brewaeys geven Braem in 1948 opdracht twee aanpalende rijwoningen te ontwerpen in de nieuwe wijk Venneborg.


ID: 305138 | Bouwkundig element

Woning Bauwens

Schotensesteenweg 455 (Antwerpen)
Eengezinswoning in naoorlogs modernisme in opdracht van Alfons Bauwens, naar een ontwerp van de Deurnese architect Roger Groothaert uit 1960. De laat-modernistische gevel vormt een opvallend element in de erg heterogene gevelwand van de Schotensesteenweg tussen de Jaak Van Rillaar- en de Eugeen Fahylaan, die slechts aan één zijde bebouwd is met open zicht op het Ertbruggebos.


ID: 302276 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Schoytestraat 10-12 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis, te dateren in het eerste kwart van de 19de eeuw. Met een gevelbreedte van vier traveeën, omvat de rijwoning twee en een halve bouwlaag onder een zadeldak (nok parallel met de straat).


ID: 4523 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Schrijnwerkersstraat 10 (Antwerpen)
In kern samenstel van twee traditionele panden genaamd "den Pelicaen" of voorheen ook "Drij Sloten" en "St. Laureys", die minstens opklimmen tot de 17de eeuw. Tot de huidige vorm verbouwd met een laatclassicistische lijstgevel in het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 4517 | Bouwkundig element

Hotel des Pays-Bas

Schrijnwerkersstraat 9 (Antwerpen)
Voormalig “Hotel des Pays-Bas”. Gebouwencomplex in deze vorm opgetrokken door de weduwe Koelman-Lauwers in 1868. Het betrof de verbouwing en uitbreiding van een burgerhuis met een traditionele kern, dat minstens opklimt tot de 17de eeuw, met een Lodewijk XIV-koetspoort uit de vroege 18de eeuw.


ID: 7531 | Bouwkundig element

Symmetrische hoekhuizen in neoclassicistische stijl

Schulstraat 1-2 (Antwerpen)
Symmetrisch geheel van twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl op de hoeken van de Schulstraat en de Van Schoonbekestraat, gebouwd naar een ontwerp door de architect Jean Baptiste Vereecken uit 1872. Opdrachtgever was Jean Schul, door wiens gronden de Schulstraat in 1864 was getrokken.


ID: 7534 | Bouwkundig element

Geheel van drie gekoppelde burgerhuizen

Schulstraat 14-20 (Antwerpen)
Geheel van drie gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, naar een ontwerp door de architect François Van Rompaey uit 1920. Opdrachtgever was de firma A.F. Vincentelli & Co, een fabriek van gekonfijt fruit en fruitconserven die sinds 1905 aan de Lange Lozanastraat gevestigd was.