Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

20952 resultaten


ID: 45067 | Bouwkundig element

Hoeve Meiboom

Brugse Steenweg 129 (Blankenberge)
Voormalige herberg, aangeduid met één bouwvolume op de Ferrariskaart (1770-1778). Twee bakstenen gebouwen met muurankers, witgeschilderd en met gepekte plint. Boerenhuis met geïncorporeerde stallen van anderhalve bouwlaag, onder pannen schilddak, schrijnwerk deels bewaard. Ten zuiden, bakhuis onder pannen zadeldak.


ID: 45066 | Bouwkundig element

Hoevetje

Brugse Steenweg 33 (Blankenberge)
Klein hoevetje haaks ingeplant op de steenweg, voormalig "steenovenhuis" van de familie Willem. Laag boerenarbeidershuis van één bouwlaag en drie traveeën onder pannen zadeldak, geschilderd met gepekte plint.


ID: 44860 | Bouwkundig element

Stedelijke Academie voor Muziek en Woord

de Smet de Naeyerlaan 141 (Blankenberge)
"Stedelijke Academie voor Muziek en Woord", in 1992 ondergebracht in de voormalige burelen van de 'staatsschool' aan de Van Maerlantstraat. In het schooljaar 1996-1997 wordt aan de achterzijde van de gebouwen een nieuwbouw gerealiseerd naar ontwerp van het Gentse studiebureau Restyling (buiten de bescherming gehouden).


ID: 302139 | Bouwkundig element

Bejaardenwijk De Strandjutter

Frans Masereellaan 11-15, Koning Boudewijnlaan 39-41 (Blankenberge)
30-tal bejaarden- en mindervalidenwoningen, door de sociale huisvestingsmaatschappij Het Lindenhof gerealiseerd in 1982 naast het OCMW-rusthuis "De Strandjutter", naar ontwerp van architect Jean Lauwereyns. Later verbouwing van enkele woningen tot dagverzorgingscentrum "De Vierboetre". De 29 woongelegenheden (en één gemeenschapslokaal) zijn gegroepeerd in vijf clusters.


ID: 45069 | Bouwkundig element

Groenhoeve

Groendijk 57 (Blankenberge)
Licht achteringelegen hoevetje met beeldbepalend lang volume van woonhuis met geïncorporeerd stal- en schuurvolume, anderhalve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen).


ID: 44885 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Groenestraat 62 (Blankenberge)
Restant van landelijke bebouwing uit de 19de eeuw. Boerenarbeidershuisje in omhaagde voortuin. Anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak, aansluitende haakse achterbouw.


ID: 44886 | Bouwkundig element

Kunstenaarswoning en -atelier

Groenestraat 63, Ooststraat 8 (Blankenberge)
Kunstenaarswoning en -atelier van kunstenaar Armand Van Reck, naar verluidt gebouwd in de eerste helft van de jaren 1950 naar eigen ontwerp. Omringende tuin met vijver en ligusterhaag. Witte baksteenbouw boven natuurstenen plint, ingewerkte terra-cottategels.


ID: 45070 | Bouwkundig element

Hoeve De Rode Poort

Hooistraat 10 (Blankenberge)
Licht achterin gelegen, haaks op de straat gelegen hoevetje uit de 19de eeuw. Witte baksteenbouw onder zadeldak (wisselende nokhoogte, Vlaamse pannen en golfplaten, mogelijk ter vervanging van strodak), klimmend laadluik.


ID: 45072 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van sociale woningen

K. Deswertlaan 89-103 (Blankenberge)
Eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen van 1923 naar ontwerp van architect Jos De Groote in opdracht van de sociale bouwmaatschappij "Het Lindenhof". Spiegelbeeldschema, met voortuintjes.


ID: 45076 | Bouwkundig element

De Cottages

Kerkstraat 326-344, 348, 324A-B (Blankenberge)
Wijk De Cottages, in de eerste decennia van de 20ste eeuw aangelegd op een bouwblok tussen de Kerkstraat en de spoorweg Brugge-Blankenberge. Hierbij werden de kavels in en rond een rotonde gegroepeerd. Verschillende stijlen in eclectische concepten worden hierbij aangewend, onder meer invloed van de art nouveau en de cottagestijl. De Uitkerkse architect Jules Heyneman was mede-eigenaar van de gronden en ontwierp er meerdere woningen onder meer zijn eigen woning en de cottage zogenaamd La Joliette.