Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

15102 resultaten


ID: 54597 | Bouwkundig element

d'Hondereke

Vosseslag 109-119, 125-127 (De Haan)
Halfopen rij diep- en breedhuizen van één à anderhalve bouwlaag en kleine hoeve.


ID: 54593 | Bouwkundig element

Populierenhof

Vosseslag 23 (De Haan)
Dwars op de straat georiënteerde langgestrekte hoeve met geïncorporeerde stal en schuur. De hoeve gaat zeker terug tot vóór de opmaak van het primitief kadasterplan (circa 1830).


ID: 54644 | Bouwkundig element

Kapelhof

Warvinge 25 (De Haan)
Dorsphoeve, een voormalig schaapsgoed "KAPELHOF" zie houten bord. Gelegen in de dorpskom van Vlissegem vlakbij de kerk en met het boerenhuis opgenomen in de aaneengesloten bebouwing langs de straat.


ID: 54650 | Bouwkundig element

Hoeve

Warvinge 62 (De Haan)
Kleine alleenstaande hoeve met links van woonhuis via ijzeren hek tussen pilasters toegang tot achterliggend erf.


ID: 214288 | Bouwkundig element

Hoeve Henselhof

Watergangstraat 4 (De Haan)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen, bereikbaar via een lange en bochtige asfaltweg.


ID: 54602 | Bouwkundig element

Hoeve Spyckergoed

Zandstraat 2 (De Haan)
Semigesloten en omwalde hoeve op een opgehoogd, met gras begroeid erf toegankelijk via een oprit met kasseien en klinkers. Lage, verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen) met brede, omlopende stoep met klinkers.


ID: 54603 | Bouwkundig element

Kapelhof

Zandstraat 3 (De Haan)
Sterk verbouwde en achterin gelegen hoeve "KAPELHOF", zie houten opschrift. Uitgebaat in het kader van het hoevetoerisme als hotel en restaurant.


ID: 135398 | Landschappelijk geheel

Westhoekduinen, duinen van Cabour, De Moeren en plateau van Izenberge

Adinkerke, De Panne (De Panne), Bulskamp, De Moeren, Houtem, Veurne (Veurne)
Dit gebied omvat het gave zeeduinlandschap van strand en jonge duinen (Westhoekduinen, Krakeelduinen, het Calmeynbos en de Oosthoekduinen), het open poldergebied van Adinkerke, de fossiele binnenduinen van Adinkerke-Ghyvelde (met het domein Cabour en het Garzebekeveld), het rationeel ingerichte droogmakerijlandschap van de Frans-Belgische Moeren met een ringsloot, enkele resterende poldermolens en de zogenaamde Buitenmoeren en de overgang naar het Plateau van Izenberge met de dorpskernen van Houtem en Wulveringem en talrijke historische hoeven en gehuchten met landelijke bebouwing. De panoramische zichten naar de zee en naar het binnenland bieden weidse vergezichten.


ID: 16264 | Bouwkundig element

Hoeve

Cappoenstraat 1 (De Panne)
Hoeve met losse opstelling van recentere nutsgebouwen en een boerenhuis op terp, in kern opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 16273 | Bouwkundig element

Hoeve Moerhof

Cappoenstraat 2 (De Panne)
Hoeve Moerhof, gedateerd 1779 zie jaarsteen boven de deur. Vormde een uithoeve van de Duinenabdij van Koksijde in de onmiddellijke nabijheid van De Moeren. Hoeve met losse, U-vormige opstelling van de gebouwen rondom deels verhard, deels begraasd erf, bereikbaar via noordelijke, verharde oprit.