Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

5057 resultaten


ID: 91549 | Bouwkundig element

Vrijstaande dorpswoning

Izegemsestraat 60 (Lendelede)
Woonhuis, opgetrokken rond 1928 in opdracht van de familie Olivier. Ten noorden daarvan bevond zich een rij van drie kleine woningen, haaks op de straat gelegen, waarvan er in 1929 twee worden gesloopt. Vrijstaand dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak in mechanische pannen.


ID: 91550 | Bouwkundig element

Woonwinkelpand

Izegemsestraat 67 (Lendelede)
Woonwinkelpand, opgetrokken circa 1931 in opdracht van timmerman Joseph Callens. Circa 1934 wordt een achterliggend atelier aangebouwd. Enkelhuis van twee bouwlagen en twee/drie traveeën onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met straat); nieuwe kroonlijst. Gecementeerde begane grond, arduinen plint.


ID: 91553 | Bouwkundig element

Herberg West-Vlaanderen van 1898

Izegemsestraat 96 (Lendelede)
Voormalige herberg "West-Vlaanderen", in 1898 opgetrokken als woning op een leeg perceel voor timmerman Jan Weyts uit Izegem. Half vrijstaande verankerde eenlaagsbouw van vijf traveeën onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met straat), nieuwe gootlijst. Straatgevel in siercementering met voegwerkimitatie.


ID: 91556 | Bouwkundig element

Dorpswoning en magazijn

Kasteelstraat 2 (Lendelede)
Woning en voormalig magazijn, schuin ten opzichte van de rooilijn gesitueerd. Aangeduid op het primitief kadasterplan (circa 1830) als onderdeel van het huis op de hoek van Dorpsplein en Kasteelstraat, toen eigendom van timmerlui François en Constant Vanlerberghe. Geschilderd bakstenen volume van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak in Vlaamse pannen; geprofileerde houten kroonlijst.


ID: 91559 | Bouwkundig element

Dorpswoningen

Kasteelstraat 22-24 (Lendelede)
Restant van een rij van eenlagige dorpswoningen, in kern mogelijk opklimmend tot het tweede kwart van de 19de eeuw, zie voorkomend op het primitief kadasterplan (circa 1830) en op de Atlas der Buurtwegen (1847) als een aaneengesloten rij van kleine woningen aan de zuidzijde van de straat.


ID: 91557 | Bouwkundig element

Dorpswoningen met bedrijfsgebouw

Kasteelstraat 3-7 (Lendelede)
Twee van oorspronkelijk drie woningen, gebouwd rond 1872 in opdracht van wagenmaker Jan Desiré Vanloosfeldt. In 1910 werden ten noorden van de woningen twee langwerpige bedrijfsgebouwen opgericht, vermoedelijk als timmerateliers. De bewaarde woningen kregen tijdens het interbellum een winkelpui.


ID: 91561 | Bouwkundig element

Woonwinkelpand

Kasteelstraat 31 (Lendelede)
Woonwinkelpand, opgetrokken in het tweede kwart van de 19de eeuw, voor notaris Leo Wautier en kind, met aanpassingen tijdens het interbellum. Half vrijstaand bakstenen volume van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 91579 | Bouwkundig element

Dorpswoning van 1905

Manpadstraat 2 (Lendelede)
Eenlaagswoning, in 1905 gebouwd door de landbouwersfamilie Hoste. Donkerrode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen. Bakstenen muizentandfries onder de nieuwe gootlijst. Vijf traveeën en een kleine schuifpoort links. Getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk en bewaarde luiken.


ID: 91584 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Meikapelstraat 21 (Lendelede)
Diepergelegen woning, minimaal teruggaand tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en als tweewoonst op de Atlas der Buurtwegen (1847). In 1887 wordt het oostelijk huis afgebroken en het westelijk herbouwd in opdracht van de weduwe en kinderen van wever Ivo Piccavet.


ID: 91591 | Bouwkundig element

Vrijstaande dorpswoning

Pastoor De Beirstraat 5 (Lendelede)
Vrijstaande interbellumwoning in tuin, gescheiden van de weg door een lage haag, gebouwd in 1935 door werkman Remi Lampaert-Roelens uit Lendelede. Hoge eenlaagswoning onder afgewolfd zadeldak. Donkerrode baksteenbouw met gebruik van gele bakstenen voor het parement.