Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4679 resultaten


ID: 206438 | Bouwkundig element

Drukkerij-uitgeverij Acco

Kaboutermansstraat 28 (Leuven)
Drukkerij-uitgeverij ACCO, vroeger Ceuterick. Door J. Maloens ontworpen complex, gelegen in een grote tuin die aan de straatzijde afgesloten wordt door een metalen hekwerk met een poort tussen vierkante pijlers.


ID: 42252 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Stedelijke kruidtuin

Kapucijnenvoer 30 (Leuven)
De tweede kruidtuin werd aangelegd door de Leuvense tuinarchitect Guillaume Rosseels. Naar ontwerp van Charles Vander Straeten, werden van 1821 tot 1823 het poortgebouw met tuinierswoning, de oranjerie met serres en een omheiningsmuur opgetrokken in een streng classicistische stijl.


ID: 201460 | Bouwkundig element

Britse militaire begraafplaats

Kerspelstraat (Leuven)
Begraafplaats opgericht na de Tweede Wereldoorlog, vierkante plattegrond en perken aangelegd in waaiervorm, toegang via smeedijzeren hek tussen 2 pijlers gevat in de gebogen voormuur.


ID: 307116 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Bron

Koetsweg 122 (Leuven)
Kasteeldomein De Bron is een site met een bebouwingshistoriek die teruggaat tot de middeleeuwen. Het huidige kasteel dateert van 1913 en werd gebouwd in opdracht van de Leuvense magistraat Emiel De Becker-Nagelmaekers. Het kasteelpark bevat een hoogstamboomgaard en is omringd met hellingbos in een natuurgebied dat gekenmerkt wordt door drie poelen en een hoger gelegen bron, waaraan het domein zijn naam dankt.


ID: 206126 | Bouwkundig element

Tweegezinswoning in modernistische stijl

Mechelsevest 106-108 (Leuven)
In 1937 naar ontwerp van E. Mispelter gebouwde dubbelwoonst.


ID: 305645 | Bouwkundig element

Villa Julia-Maria

Naamsesteenweg 334 (Leuven)
Vrijstaande, monumentale villa in eclectische stijl met kenmerken van de neogotiek, de neoromaanse en neo-Vlaamserenaissance-stijl, opgetrokken in opdracht van de apotheker Emiel Steenhoudt in 1902. Door het ontbreken van de bouwaanvraag is de architect niet gekend.


ID: 305648 | Bouwkundig element

Villa in regionalistische stijl

Naamsesteenweg 478 (Leuven)
Deze villa in een eigentijds regionalisme naar ontwerp van de architect Léon Ide (De Haan) werd kadastraal geregistreerd in 1939 en gebouwd in opdracht van Aloïs-Marie Auguste Van Diest-Engels, bankier uit Leuven. Opvallend is de scherpe puntgevel waarachter een complexe dakstructuur schuilgaat, kenmerkend voor het oeuvre van architect Ide.


ID: 305649 | Bouwkundig element

Rozenhof

Naamsesteenweg 480 (Leuven)
Villa opgetrokken in 1902 naar een ontwerp van de architect Ridderbeecks, in opdracht van rentenier Robert Ledoray-Hela. Eclectische vormentaal gekenmerkt door contrasterende rode en witte baksteen. Gaaf bewaard met inbegrip het oorspronkelijke schrijnwerk en het hekken aan de straat.


ID: 42130 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Kwinten

Naamsestraat (Leuven)
Laatgotische kruiskerk uit de 15de eeuw, beeldbepalend gelegen op een verhevenheid met gevarieerd bomenbestand nabij de Naamsepoort. De Sint-Kwintenskerk was niet alleen een van de middeleeuwse parochiekerken van Leuven, maar ook het centrum van een regionale Sint-Kwintensdevotie.


ID: 42174 | Bouwkundig element

Sint-Annacollege

Naamsestraat 37-39, Sint-Michielsstraat 7-11 (Leuven)
18de-eeuws hoofdvolume dat van de Naamsestraat is afgesloten door middel van een ijzeren hekwerk en dat in de loop van de 19de en de 20ste eeuw is uitgebreid met een gesloten galerij en kleinere bijgebouwen aan de oostzijde.