Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2944 resultaten


ID: 32547 | Bouwkundig element

L-vormige hoeve

Overbroekstraat 56 (Wellen)
Heden nagenoeg L-vormige hoeve, erf afgesloten door middel van ijzeren hek tussen bakstenen pijlers.


ID: 32599 | Bouwkundig element

Kasteel Trockart

Trockart 2 (Wellen)
Volledig omgracht L-vormig complex met bijgekomen haakse noordwestelijke vleugel. Geometrische Franse voortuin en achter het kasteel een landschapspark met aansluitend bos van circa 6 hectare.


ID: 134391 | Landschappelijk element

Tuin, park en parkbos van kasteeldomein Trockart

Trockart 2 (Wellen)
Kasteeldomein met laat 19de-eeuws parkje in eenvoudige landschappelijke stijl met aansluitend parkbos, aangelegd op een tot de 17de eeuw opklimmende site waarvan de configuratie tot vandaag onveranderd bleef; grachten met bruggen en smeedijzeren hekken, deels verbreed tot parkvijver.


ID: 89939 | Bouwkundig element

Hoekpand

de Limburg Stirumlaan 61 (Wemmel)
Hoekpand in art deco met omringende tuin afgesloten door een geometrisch ijzeren hek tussen opengewerkte kubusvormige pijlers, naar ontwerp van R. Segers van 1932.


ID: 89959 | Bouwkundig element

Linnaeuspoort

J.Van Gijsellaan (Wemmel)
De Linnaeuspoort, toegang tot de Plantentuin van Meise, ligt op grondgebied Wemmel, in het meest zuidelijke punt van het domein en dateert vermoedelijk uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Het betreft monumentale, geringde, pijlers van blauwe hardsteen op een hoge sokkel en bekroond door een geprofileerd kapiteel.


ID: 89976 | Bouwkundig element

Clubhuis Cercle Sportif Saint-Michel

Steenweg op Brussel 395 (Wemmel)
Het langgerekte volume van het clubhuis, naar ontwerp van Adrien Blomme, is geconcipieerd als een voor anker liggend schip, oorspronkelijk toegang door hekwerk met korte paardenkastanjedreef, ingetekend op het kadaster in 1934.


ID: 32947 | Bouwkundig element

Hoeve

Artoisstraat 1 (Wervik)
Hoeve naar verluidt in kern opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw en niet beschadigd tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Losse, lage bestanddelen van verankerde baksteen, gegroepeerd rondom een begrint erf, met siertuin aan straatzijde. Oprit gemarkeerd door witgekalkte, vierkante hekpijlers met gietijzeren hek. Paardenstal onder mank zadeldak ten zuidwesten, en afgezonderde tabaksast uit de jaren 1930 ten noorden van het boerenhuis.


ID: 32951 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Meersch

Beselarestraat 161 (Wervik)
Wederopbouwhoeve uit het begin van de jaren 1920, waarop mooi perspectief vanaf de A 19; teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 32805 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Busbekestraat 5 (Wervik)
Hoeve met losse bestanddelen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, grosso modo L-vormig opgesteld rondom een deels verhard erf met esdoorn en kleine vaalt, gelegen in straatbocht.


ID: 32960 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Geluwemolenstraat 10, 10A (Wervik)
Hoog gelegen wederopbouwhoeve ten zuidoosten van de tijdens de Eerste Wereldoorlog verdwenen Geluwemolen.