Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

659 resultaten


ID: 7281 | Bouwkundig element

Herenhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 143 (Antwerpen)
Herenhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de rentenier Pierre Joseph Ceulemans, naar een ontwerp door de architect Jacques De Weerdt uit 1911. Een project uit 1912 voor een winkelpand op het aanpalende hoekperceel met de Jan Van Rijswijcklaan, vond geen doorgang.


ID: 7307 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 146 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl, voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Arthur Bernaerts, naar een ontwerp uit 1912. Met een gevelbreedte van vier traveeën, omvat de rijwoning een souterrain en vier bouwlagen onder een plat dak.


ID: 214328 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 152 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Jozef Smits-Wijns, naar een ontwerp door de architect Jules Dries uit 1910. De rentenier Smits-Wijns, eigenaar van een aaneengesloten reeks percelen in dit bouwblok, liet op hetzelfde moment ook twee gekoppelde burgerhuizen in de Jan Van Rijswijcklaan optrekken.


ID: 214329 | Bouwkundig element

Winkelhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 154 (Antwerpen)
Winkelhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Fr. Henderickx, naar een ontwerp door de architect Jules Dries uit 1910. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een gemansardeerd zadeldak.


ID: 7283 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 157 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Marie Elisabeth Belpaire, naar een ontwerp door de architecten Laurent Duvivier en Adolphe Van Coppernolle uit 1912. Marie Elisabeth Belpaire (1853-1948) was schrijfster en promotor van het katholieke meisjesonderwijs.


ID: 7269 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in neorégence- en art-nouveaustijl

Markgravelei 71-73 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neorégence- en art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van Edmond Coppens en de aannemer Eduard Van Biesen, naar een ontwerp door de architect Edmond Lauwens uit 1911. Coppens en Van Biesen hadden in 1910 al twee woningen van dit type gerealiseerd aan de overzijde van de Markgravelei, eveneens door Lauwens.


ID: 7273 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 87 (Antwerpen)
Burgerhuis in gematigde art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van J. Bergman, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1911. Met een gevelbreedte van drie traveeën, telt de rijwoning drie bouwlagen onder een mansardedak.


ID: 7274 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Markgravelei 89-91 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in gematigde art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van de aannemer Adriaan Brosens, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1908. Gelijktijdig ontwierp Fierens om de hoek in de Van Schoonbekestraat een gelijkaardig stel burgerhuizen.


ID: 7290 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 94 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van J. Van Roey, naar een ontwerp door de architect Arthur Vander Heyden uit 1910. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 7292 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Markgravelei 98-102 (Antwerpen)
Geheel van drie gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van mevrouw C. Verschueren, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1909. Geschakeld volgens repeterend en spiegelbeeldschema, vormden de rijwoningen een doorlopend gevelfront, met een hoger opgetrokken middenpand.