Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

393 resultaten


ID: 304007 | Bouwkundig element

Brouwerswoning As-Ale

Stoofstraat 19 (Merchtem)
Burgerhuis, kadastraal geregistreerd in 1917 in opdracht van Victorine De Moor, weduwe van brouwer Frans Van Hamme. De woning paalde aan de bedrijfsgebouwen van de voormalige brouwerij As-Ale, die tijdens de jaren 1980 werden gesloopt.


ID: 36444 | Bouwkundig element

Hoeve met voorheen brouwerij en stokerij

Lindestraat 9-10, 11 (Merelbeke)
In de zuidwestelijke hoek van de straat ingeplant landelijk ensemble gevormd door een traditionele dorpswoning en vroegere aanhorigheden. Voormalige hoeve met stokerij en brouwerij, voorheen opgenomen in een complex met gesloten aanleg en een rechthoekige binnenplaats. Aan de oostelijke erfzijde: breedhuis van twee bouwlagen en zes traveeën onder schilddak, in kern opklimmend tot de 18de eeuw maar met latere aanpassingen.


ID: 46910 | Bouwkundig element

Hoeve Vreehoeve en kasteleinswoning Villa Vreeheide

Koekhoven 53, 53A (Merksplas)
Langgerekt gebouw, villa van één op drie traveeën en woonstalhuis van drie + acht traveeën onder doorlopend zadeldak, van 1918.


ID: 32775 | Bouwkundig element

Brouwerswoning Brouwerij Reynaert

Daalstraat 2-4, 2A (Mesen)
Brouwerswoning met rechts aanpalend poortgebouw in eclectische wederopbouwarchitectuur. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Gele baksteenbouw met gebruik van arduin voor plint en onderdorpels.


ID: 90065 | Bouwkundig element

Directeurswoning van brouwerij Vondel

Karel van Manderstraat 24 (Meulebeke)
Voormalige beheerderswoning van de brouwerij Vondel, na het overlijden van de stichter Camiel Vande Vondele (Meulebeke, 1862-1929) in 1938 gebouwd voor de beheerder Omer Petit uit Watou, later opgevolgd door zijn zoon Louis Petit. Tegelijk bouwt men een nieuw brouwerijgebouw en de burelen aan de straat. Naar verluidt is het woonhuis een ontwerp van de Gentse architect Charles Hoge.


ID: 90067 | Bouwkundig element

Brouwerij Vondel

Karel van Manderstraat 26 (Meulebeke)
Voormalige brouwerij Vondel, thans Ontmoetingscentrum Vondel, Openbare Bibliotheek en buitenschoolse kinderopvang, een grootschalig en beeldbepalend complex in het dorpscentrum. In de eerste helft van de 19de eeuw bevinden zich op de betreffende percelen een huis met achterliggende brouwerij, tuin en graanmolen aan de zuidoostzijde, weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830) en eigendom van de Meulebeekse brouwer Joannes Carpentier.


ID: 90127 | Bouwkundig element

Neoclassicistische brouwerswoning

Markt 3 (Meulebeke)
Neoclassicistische brouwerswoning volgens kadaster in 1863 gebouwd voor de Meulebeekse brouwer Karel Roelandts, tevens eigenaar van de naastgelegen herberg, op de plaats van een vermoedelijk 18de-eeuws woonhuis met bijgebouwen langsheen de Kapellestraat.


ID: 90258 | Bouwkundig element

Brouwerswoning

Tieltstraat 118 (Meulebeke)
Voormalige brouwerswoning, volgens kadaster in 1834 gebouwd voor Ivo Carpentier, azijnbrouwer uit Meulebeke, wiens brouwerij aan de westzijde wordt opgetrokken.


ID: 54818 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Dorpsstraat 71 (Middelkerke)
Voormalige brouwerswoning met achterliggende brouwerij. Neoclassicistisch herenhuis uit het tweede of derde kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Achterliggende nutsgebouwen. Bakstenen bestanddelen, onder meer enkele onderkelderd, onder zadeldaken opgesteld rondom binnenkoer.


ID: 55112 | Bouwkundig element

Brasserie L'Avenir

Lombardsijdelaan 221 (Middelkerke)
Brouwerij in neogotische wederopbouwstijl naar ontwerp van architect Jules Gunst uit 1922. Woonhuis van drie traveeën links, waarnaast centrale poort en brouwerij van twee traveeën rechts; twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak (mechanische pannen) waarin centrale dakkapel onder spits zadeldakje.