Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1968 resultaten


ID: 54328 | Bouwkundig element

Restaurant du Sport

Duinenstraat 318 (Bredene)
Restaurant du Sport, zie belettering van gebogen kroonlijst met laurierkrans en guirlande tussen postamenten.


ID: 70823 | Bouwkundig element

Herberg In de Croen

Hoogstraat 2 (Bree)
Ruim breedhuis met huidig, neoclassicistisch uitzicht uit eind 19de eeuw, doch oudere kern uit de 17de eeuw, herkenbaar in het volume, de steile dakhelling, en de smeedijzeren muurankers met krullen in de rechterzijgevel. Het was in de 18de en de 19de eeuw een zeer ruim complex met dienstgebouwen.


ID: 79646 | Bouwkundig element

Herberg Oostbrabant

Amaat Vynckestraat 2 (Brugge)
Eénlaagsgebouw met vermoedelijk oude kern daterend uit de 17de eeuw. Verankerde baksteenbouw.


ID: 83502 | Bouwkundig element

Afspanning 't Oud Handbogenhof

Baliestraat 6 (Brugge)
Samenstel van diephuis met in verlengde een achterhuis, uit de 16de-17de eeuw. Links een 18de-eeuwse aanbouw met opkamer.


ID: 76894 | Bouwkundig element

Posthalte en afspanning Het Hof van Versailles

Baron Ruzettelaan 25 (Brugge)
Breed hoekpand van circa 1900. Sobere verankerde bakstenen lijstgevel. Aan de kant van de Vestingstraat en achteraan zijn de tuinmuren en restanten van de paardenstallen en hooiopslagplaats bewaard.


ID: 76934 | Bouwkundig element

Herberg Sint-Joris

Baron Ruzettelaan 287 (Brugge)
Rode baksteenbouw, bestaat uit een lage vleugel en links een twee bouwlagen hoge uitbouw onder plat dak. Gebruik van contrasterende witte steen voor de zuilengalerij in de portiek, hoekkettingen en omlijstingen.


ID: 72004 | Bouwkundig element

Kasteel De Patente

Blankenbergse Steenweg 120 (Brugge)
In 1997 wordt het kasteel ingericht als seniorenresidentie "Belamy" met 25 flats. Restauratie van het kasteel en aanbouwen van een nieuwe vleugel ontworpen door architect Jos Strubbe (Brugge). Voor- en achtergevels: bakstenen gevels van vijf traveeën, rechthoekige vensters met ramen voorzien van een grote roedeverdeling. De benedenvensters zijn beluikt. De centrale monumentale dakkapel met trapgevel en zoldervenster gevat in een samengestelde boognis, dateert van 1890.


ID: 72017 | Bouwkundig element

Herberg In het oud Sint-Pieters

Blankenbergse Steenweg 233 (Brugge)
De oudste bouwfase van het huidige pand gaat wellicht terug tot het eerste kwart van de 18de eeuw. Tegen de achtergevel wordt eind 18de of begin 19de eeuw ter hoogte van de opkamer een dwarsvleugel met een tweede opkamer en kelder toegevoegd. Verankerde baksteenbouw in traditionele hoevestijl van het langgeveltype. Breedhuis van zes traveeën en twee opkamertraveeën met kelder en onder pannen zadeldak.


ID: 72019 | Bouwkundig element

Herberg De Barrière

Blankenbergse Steenweg 257-259 (Brugge)
uidig uitzicht is resultaat van opsplitsing in 1906 naar ontwerp van architect René Cauwe (Brugge). Traditionele bakstenen gevels gecombineerd met natuursteen voor kozijnconstructie en pseudo-vakwerk voor het benadrukken van de fries en de geveltoppen. Geprononceerde middentravee uitgewerkt als toren met leien tentdak met smeedijzeren windvaan.


ID: 83240 | Bouwkundig element

Herberg Vlissinghe

Blekersstraat 2 (Brugge)
De geschiedenis van deze herberg klimt op tot de eerste helft van de 16de eeuw. Oudste vermelding teruggaand tot 1515 volgens register van de zestendelen. In zijn huidige vorm bestaande uit twee breedhuizen van twee bouwlagen onder een afzonderlijk zadeldak (Vlaamse pannen). Volledig blinde linker gevel van drie traveeën uit de 17de eeuw, rechter gevel van twee/drie traveeën uit de 16de eeuw.