Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4034 resultaten


ID: 5025 | Bouwkundig element

Winkelhuis in beaux-artsstijl

Huidevettersstraat 43 (Antwerpen)
Winkelhuis in beaux-artsstijl op de hoek van Huidevettersstraat en Jodenstraat, gebouwd in opdracht van de hemdenmaker Maurice Loroue, naar een ontwerp door Rodolphe Frank uit 1914. Het gebouw behoort tot de laatst gekende realisaties van de van oorsprong Duitse architect in Antwerpen. De aannemer G. Hargot & R. Somers voerde de werken uit.


ID: 5043 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Huidevettersstraat 48 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl volgens de bouwaanvraag uit 1878 opgetrokken in opdracht van Pierre Leestmans. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.


ID: 5028 | Bouwkundig element

Winkelhuis in beaux-artsstijl

Huidevettersstraat 49 (Antwerpen)
Winkelhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Joseph Henri Stoop (°Antwerpen, 1843), naar een ontwerp door de architecten August Cols en Alfried Defever uit 1904. De aannemer Adrianus Peeters-Verheyen uit de Ballaarstraat voerde de werken uit.


ID: 5029 | Bouwkundig element

Woon- en handelspand in beaux-artsstijl

Huidevettersstraat 51 (Antwerpen)
Woon- en handelspand in beaux-artsstijl op de hoek van Huidevettersstraat en Schuttershofstraat, gebouwd in opdracht van de heer Arm. Lens, naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1903. Het gebouw is van een gelijkaardig type als het woon- en handelspand Elsen-Huysmans uit 1900, op de hoek van Leopoldstraat en Henri Van Heurckstraat.


ID: 4175 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Huikstraat 2 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Huikstraat en Kommekensstraat, gebouwd in opdracht van de heer P.J. Cauwenbergh, naar een ontwerp door Frans Claes uit 1892. Mariabeeld met stralenkrans uit het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw, in een omlijste nis.


ID: 5051 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

IJzerenwaag 7 (Antwerpen)
Smal winkelhuis in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de heer L. Maes-Vets, naar een ontwerp door Jos. Bascourt uit 1895. Het gebouw behoort tot het vroege oeuvre van de architect, die in 1887 debuteerde met een burgerhuis voor zijn tante Marie-Eugenie Buelens aan de Markgravelei.


ID: 5052 | Bouwkundig element

Winkelhuis of meergezinswoning

IJzerenwaag 9-11 (Antwerpen)
Winkelhuis of meergezinswoning in beaux-artsstijl met art-nouveau-inslag, gebouwd in opdracht van Léon Geelen, naar een ontwerp door Gustave Fierens uit 1912. Het gebouw is representatief voor het vroege oeuvre van de architect, wiens carrière omstreeks 1905 een aanvang nam.


ID: 304094 | Bouwkundig element

Geheel van gekoppelde winkel- en burgerhuizen

Isabella Brantstraat 1-11, Jozef De Bomstraat 70-72 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk negen eenvoudige burgerhuizen en een winkelpand in neoclassicistische stijl, gelegen op de hoek van Constance Teichmannplaats, Jozef De Bomstraat en Isabella Brantstraat, in twee fasen en voor eigen rekening opgetrokken door de architecten Louis Le Roij en Antoine Van den Berghe-Le Roy, naar ontwerpen uit 1884 en 1885.


ID: 6895 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing in neoclassicistische stijl

Isabellalei 132-134, Wambachstraat 1 (Antwerpen)
Geheel van drie rijwoningen in neoclassicistische stijl, samen met een pendant opgetrokken op de hoeken van Wambachstraat en Werkstraat. Het ontwerp werd in 1880 opgemaakt door de architect Victor Durlet, in opdracht van de Société Anonyme Anversoise pour la Construction et l’Amélioration de Maisons d’Ouvriers.


ID: 6893 | Bouwkundig element

Winkelpand in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Isabellalei 2 (Antwerpen)
Winkelpand in neo-Vlaamserenaissance-stijl op de hoek van Isabellalei en Sint-Vincentiusstraat, naar een ontwerp door de architect Charles Seldenslach uit 1879, opgetrokken in 1880. Opdrachtgever en uitvoerder was de aannemer Corneille Joseph Kennes, die in 1874 voor eigen rekening ook het aanpalende burgerhuis Isabellalei 4 had opgetrokken.