Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1592 resultaten


ID: 71814 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Brugse Steenweg 111 (Brugge)
Achterin gelegen hoevecomplex, bestaande uit losse bestanddelen rondom een bekiezeld erf, waarvan de gebouwen teruggaan tot de 18de eeuw. Temidden van een weiland en verbonden met de straat door een dreef met populieren. De losse bestanddelen zijn het woonhuis met geïncorporeerde stalvleugel, de schuur met wagenkot, de varkensstal en het bakhuis, het pomphuis en de aardappelkelder.


ID: 71812 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Brugse Steenweg 81 (Brugge)
Lage, verankerde en witbeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Rechthoekige muuropeningen. Het erf, waarop enkele hoogstammige fruitbomen, is aan de straatzijde afgesloten door een meidoornhaag.


ID: 79760 | Bouwkundig element

Hoeve Tillegemgoed

Canadezenstraat 104 (Brugge)
Toegankelijk via een lange geasfalteerde oprit met links de boomgaard. Tegen het lage boerenhuis werd in de jaren 1930 een nieuw woonhuis gebouwd. Het oude volume is recent vernieuwd.


ID: 74793 | Bouwkundig element

Herberg 't Godts

Diksmuidse Heerweg 409 (Brugge)
Voormalige herberg. Woonhuis vermoedelijk uit de 17de eeuw, van drie traveeën waaronder twee opkamertraveeën onder pannen zadeldak gevat tussen twee tuitgevels.


ID: 74803 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Doornstraat 103 (Brugge)
Hoeve bij Lange Molenstraat bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf.


ID: 74847 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Forreist

Doornstraat 209-215, 290 (Brugge)
Het domein Forreist met het kasteel, voormalig remisegebouw, hoeve met aanhorigheden, een toegangsdreef en enkele vroeg-romantische parkstructuren, is een uniek ensemble en totaalconcept in empirestijl naar ontwerp van de Brugse architect J.F. Van Gierdegom, initieel gebouwd omstreeks 1808-1815 in opdracht van Anselme de Peellaert, kamerheer van Napoleon Bonaparte. Het kasteel werd in 1907-1909 uitgebreid naar ontwerp van architect Louis Ernest Charles. De kasteelsite Forreist bestaat uit een kasteel met voormalig remisegebouw, een hoeve met aanhorigheden, een toegangsdreef, een driedelige parkstructuur met onder meer een tot grotto omgebouwde ijskelder en een boswachterswoning. Ook een selectie van enkele graslanden, boomgaard- en parkbosrelicten, voorheen verbonden aan het kasteel, worden tot de site gerekend.


ID: 71857 | Bouwkundig element

Sint-Donaashoeve

Dudzeelse Steenweg 315 (Brugge)
Hoeve toegankelijk via een rechte oprit, aan de straatkant afgesloten door twee buishekkens. Heden losstaande bestanddelen in een U-vorm gesitueerd rondom een deels begraasd erf. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken waarvan de huidige stallingen rood beschilderd zijn. In het noordoosten, boerenhuis volgens het kadaster gebouwd in 1903 en vergroot in 1967.


ID: 71860 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Groene Poort

Dudzeelse Steenweg 460, 464, 460A (Brugge)
Het kasteeldomein Groene Poort bestaat uit een vrijstaand landhuis met park, tuin, en nutsgebouwen. Rondom het kasteeldomein liggen weilanden, oorspronkelijk deel uitmakend van de site. Het neerhof omvat een hoeve met losse bestanddelen met een 19de-eeuws bakhuis en een 17de-eeuwse duiventoren.


ID: 71862 | Bouwkundig element

Hoeve De Rode Poorte

Dudzeelse Steenweg 540 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een onverhard erf. Achter de toegangspoort leidt een rechte dreef met populieren naar het erf. De toegangspoort is een witbeschilderde, bakstenen muur, afgedekt met een leien aandak, met tudorboogvormige doorgang.


ID: 301654 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Omgeving van hoeven De Groote Schuure en Fort van Beieren

Gemeneweidestraat (Brugge)
De omliggende percelen horend bij de hoeven zogenaamd het Klein Fort van Beieren en de hoeve de Groote Schuure vormen de historische huiskavels bij de beide hoeven en dragen een typerend en historisch constant grondgebruik als graasweide. De huiskavels worden doorsneden door deels bewaarde toegangsdreven.