Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10625 resultaten


ID: 47936 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Moerstraat 2 (Eeklo)
Hoeve met losse bestanddelen, gelegen in het noorden van de gemeente dicht bij de gemeentegrens met Sint-Laureins. Volgens kadasterarchief oude hoeve, grondig aangepast en met toevoeging van de ruime dwarsschuur in 1884.


ID: 47948 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oostveldstraat 233 (Eeklo)
Voormalige hoeve met losstaande bestanddelen, met boerenhuis ten noorden van het begraasde erf, voorheen ten oosten bakstenen dwarsschuur met stallen en andere dienstgebouwen, minstens opklimmend tot de 18de eeuw, nu verkaveld en buiten gebruik. Begraasd erf afgesloten door ijzeren hek aan betonnen hekstijlen.


ID: 47966 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Peperstraat 91A-C (Eeklo)
De voormalige hoeve van het regionaal kenmerkende type met losstaande bestanddelen omvat een naar het oosten en de straat gericht boerenhuis en ernaast een dwarsschuur, reeds opgetekend op de kaart van de Ferraris van 1771-1778.


ID: 47977 | Bouwkundig element

Goed ten Moere

Sint - Jansdreef 21 (Eeklo)
Eén van de twee hofsteden van het Sint-Janshospitaal van Brugge, waarvan de geschiedenis opklimt tot midden 13de eeuw. Hoeve met losstaande bestanddelen, met boerenhuis ten noorden van het begraasde erf, ten westen bakstenen dwarsschuur met stallen en andere dienstgebouwen, grotendeels heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog.


ID: 47978 | Bouwkundig element

Sint-Jansgoed

Sint - Jansdreef 24 (Eeklo)
Oorspronkelijk omgrachte hoeve, samen met bovengenoemde hoeve, één van de twee hofsteden van het Sint-Janshospitaal van Brugge.


ID: 47983 | Bouwkundig element

Rij van gekoppelde burgerhuizen

Tieltsesteenweg 6-12 (Eeklo)
Huizenrij gebouwd op de plaats van een gedeelte van de voormalige textielfabriek Neelemans. De eerste bedrijfsgebouwen van de wolweverij werden opgericht in 1846 door Jean Baptist Neelemans, reeds uitgebreid in de daaropvolgende jaren en toevoeging van een wolspinnerij. In 1898-1906 werd het gebouw aan de straatkant verbouwd tot drie woonhuizen en twee opslagplaatsen. Nu ensemble van vier resterende huizen in eenheidsbebouwing met bepleisterde lijstgevel van twee-en-een-halve bouwlaag onder doorlopend pannen zadeldak.


ID: 47988 | Bouwkundig element

Veevoederbedrijf Dhooge

Tieltsesteenweg 175 (Eeklo)
Veevoederbedrijf opgericht in 1936 door de gebroeders Dhooge, handelaars in zaden, granen en kunstmeststoffen uit Boekhoute, op de plaats van het vlasbedrijf van Julien De Sutter.


ID: 51876 | Bouwkundig element

Jeneverhuis Van Hoorebeke

Van Hoorebekeplein 2-3 (Eeklo)
Resterend deel van de voormalige jeneverstokerij Van Hoorebeke, de enige Belgische jeneverstokerij op basis van jeneverbessen. Het bewaarde gebouw vormde als opslagplaats slechts een deel van het oorspronkelijke complex, en werd volgens het kadasterarchief gebouwd in 1893-1894 in opdracht van Edmond Van Hoorebeke.


ID: 50900 | Bouwkundig element

Poort en wijnmagazijn

Vlamingstraat 56 (Eeklo)
Achterin gelegen voormalig wijnmagazijn horende bij het woonhuis van wijnhandelaar Ph. Van Hoorebeke, bereikbaar via een overdekte doorrit met poort in de Cocquytstraat.


ID: 47993 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Vrombautstraat 139 (Eeklo)
Vrijstaande woning, volgens kadastergegevens gebouwd voor architect Frans Van Wassenhove in 1909-1910. Gerenoveerd en herbestemd tot horecazaak. Opvallend bakstenen huis met twee volumes onder verspringende daken en gemarkeerd door aangebouwd traptorentje onder leien naaldspits.