Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1389 resultaten


ID: 54607 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Blasius met kerkhof

Dorpsplaats (De Haan)
Neoclassicistische kerk, ingeplant bij de Dorpsplaats, ten westen van de Warvinge en omgeven door een ommuurd kerkhof met graftekens. Deels bewaard omlopend bakstenen pad in visgraatverband.


ID: 214258 | Bouwkundig element

Duitse telefoonpost

Dorpsstraat (De Haan)
Bovengrondse betonnen militaire post, achter Dorpsstraat 80 gelegen, op 250 meter ten noordwesten van de kerk van Klemskerke.


ID: 54621 | Bouwkundig element

Hoeve Het Essen Busselken

Grotestraat 156 (De Haan)
Achterin gelegen hoeve "HET ESSEN BUSSELKEN", zie houten bord. Losse bestanddelen rond een geasfalteerd erf toegankelijk via een lange, onverharde en verder doorlopende landweg.


ID: 214299 | Bouwkundig element

Duitse batterij

Kloosterstraat (De Haan)
Resten van een Duitse batterij voor kanonnen uit de Tweede Wereldoorlog, gelegen in de weilanden ten zuiden van de straat.


ID: 214302 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument

Lepelemstraat (De Haan)
Oorlogsmonument ter nagedachtenis van zes geallieerde vliegeniers, neergeschoten door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog.


ID: 214227 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Uitkerksestraat (De Haan)
Gelegen op de hoek met de Brugsesteenweg, hier liggen ook enkele "Commonwealth war graves". Aangelegd in 1929-1930 ter vervanging van het kerkhof dat rond de kerk van Wenduine wordt ontmanteld.


ID: 214309 | Bouwkundig element

Dorpsweide met restant van Duitse batterij

Warvinge (De Haan)
In de dorpsweide ligt een restant van de Duitse batterij van Vlissegem uit de Tweede Wereldoorlog.


ID: 308487 | Bouwkundig element

Duitse radarstelling in steunpunt Blücher III

Wenduinesteenweg (De Haan)
Duitse radarstelling uit de Tweede Wereldoorlog met bewaarde militaire infrastructuur, waaronder bunkers, opgericht in het steunpunt Blücher III. Na de oorlog fungeerde de site als communicatiecentrum voor de Belgische Zeemacht, wat leidde tot nieuwe infrastructuur en aanpassingen aan de bestaande.


ID: 125502 | Bouwkundig element

Domein Cabour

Cabourweg, Maerestraat, Moeresteenweg 139-141, Veldstraat, Woestijnstraat (De Panne)
Het domein Cabour omvat goed bewaarde relicten van de verdedigingsstructuren uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog evenals de goed bewaarde relicten van het militair hospitaal en van de eerste militaire waterwinning in het gebied aangelegd door het Belgisch leger in 1917. Het gebied herbergt tevens nog goed herkenbare relicten van het in 1908 opgerichte kasteeldomein Cabour.


ID: 306840 | Bouwkundig element

Militaire constructies Duinhoek

Duinhoekstraat 66, 70-72, 76 (De Panne)
Militaire constructies uit de Tweede Wereldoorlog ter hoogte van het gehucht Duinhoek/De Leugenaar, ten noorden/noordwesten van Adinkerke, ten zuiden van De Panne, op twee kilometer van de kustlijn verwijderd.