Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1246 resultaten


ID: 75037 | Bouwkundig element

Hoeve Bonnecour

Oude St.-Annadreef 80 (Brugge)
Oorspronkelijk omwalde hoeve eigendom van de Sint-Andriesabdij. Staat reeds weergegeven op kaarten uit de tweede helft van de 18de eeuw met huidige gebouwenconfiguratie.


ID: 75039 | Bouwkundig element

Hoeve bij het kartuizerinnenklooster Sint-Anna-ter-Woestijne

Oude St.-Annadreef 90 (Brugge)
Vandaag achteringelegen hoeve met oude kern uit de 18de eeuw. Toegankelijk via een lange dreef met populieren. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken, witbeschilderd boven een zwart gepekte plint. Grondig verbouwd in de jaren 1980.


ID: 77461 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Male

Pelderijnstraat 14 (Brugge)
Abdijcomplex teruggaand tot de 14de eeuw, bestaande uit vier vleugels gelegen rond een binnenkoer en met abdijkerk, klooster, pandgang, gastvertrekken, vergaderzalen, drukkerij en bibliotheek. Grotendeels gebouwd op de oude fundamenten van de vierzijdige middeleeuwse waterburcht. Poortgebouw en afzonderlijk bezoekerscentrum. Omliggend park met verschillende oude bomen. Baksteenbouw met gedeeltelijk witbeschilderde muren en onder pannen zadeldaken.


ID: 77469 | Bouwkundig element

Hof Avignon

Pijpeweg 124 (Brugge)
De hoeve is begin jaren 1980 ingrijpend verbouwd, maar heeft het vroegere uitzicht en volume, met hoge opkamer, grotendeels behouden. In de linkerzijgevel met vlechtingen zijn nog sporen van het oude metselwerk zichtbaar.


ID: 77826 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Rode Poort

Rijselstraat 231 (Brugge)
Heden een bepleisterde en beschilderd gebouw met villa-allures, ingericht als kantoren. Het 19de-eeuwse koetsgebouw eveneens zwaar gerestaureerd en met zelfde functie. Villa en koetsgebouw gelegen in een ruim park, deels aangelegd in landschappelijke stijl met vijver en deels geometrisch met drevenpatroon. Lange toegangsdreef.


ID: 77513 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Rooigem

Rooigem 1-3 (Brugge)
De kasteelsite Rooigem bestaat uit een landhuis, neerhof en park gelegen binnen een grote omwalling. Landhuis in een sobere classicistische stijl uit het derde kwart van de 18de eeuw, maar met oudere, wellicht 17de-eeuwse kern. Het neerhof ligt in een U-vorm ten oosten van het kasteel, en omvat een bakstenen duiventil, vermoedelijk 18de-19de-eeuws. De hoofdingang aan de Rooigemdreef is toegankelijk via een korfboogbrug, gedateerd 1774. Monumentaal poortgebouw en woonhuis uit de 17de-18de eeuw. 19de-eeuwse oranjerie ten zuiden van het neerhof. Tuin en park, aangelegd in de 18de eeuw en grondig gewijzigd in de 19de eeuw, omvatten onder andere dreven, een moestuin, spiegelvijver, tuinpaviljoen en tuinbeelden.


ID: 57854 | Bouwkundig element

Kasteel Rustenburg

Ruddershove 3 (Brugge)
Het weliswaar sterk verbouwde hoofdvolume heeft een verankerde bakstenen witbeschilderde lijstgevel oorspronkelijk voorzien van een korfboogvormige koetsendoorrit in natuurstenen geblokte omlijsting.


ID: 77522 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Spijker

Spijkersdreef, Spijkerswegel 11-17 (Brugge)
Kasteeldomein met kasteel zogenaamd "De Spijker" met monumentale toegangsdreef, park, oude omwallingen, kasteel, koetshuis, ijskelder met grot en boerderij.


ID: 77851 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Groot Magdalenagoed met dreef en omheining

Stuivenbergstraat 1 (Brugge)
Omwalde, historische hoeve met bewaarde toegangsweg. Restanten van een voormalige boomgaard en drenkput in aansluiting met de omwalling. Mogelijk al in de late middeleeuwen eigendom van de Brugse Magdalenaleprozerij. Na de Franse Revolutie kwam de hoeve in handen van het bestuur van de Burgerlijke Godshuizen.


ID: 79722 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ter Bollestraat 2 (Brugge)
Historische hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf met centraal een mestvaalt.