Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

659 resultaten


ID: 7346 | Bouwkundig element

Geheel van gekoppelde burgerhuizen

Miraeusstraat 6-8 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk drie burgerhuizen en een winkelhuis op de hoek van Miraeusstraat en Solvynsstraat, gebouwd in opdracht van de Société Anonyme Briqueteries de Notre-Dame, naar een ontwerp door de architect Edward Van Not uit 1909. De steenbakkerij uit Brecht investeerde de volgende jaren in meerdere gelijkaardige vastgoedprojecten telkens met een winkel of café op het hoekperceel.


ID: 304923 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art nouveau

Molenlei 22 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl met sterke, geometrische art-nouveau-inslag, in 1913 opgetrokken voor de in Merksem gevestigde 'bediende' Emiel Jozef Strubbe-Raedemaekers. Het oorspronkelijke bouwplan is niet bewaard, waardoor de ontwerper onbekend is.


ID: 7369 | Bouwkundig element

Architectenwoning Joseph Ditvoorts

Nachtegaalstraat 35 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl, als eigen woning gebouwd door de architect Joseph Ditvoorts, naar een ontwerp uit 1907.


ID: 10713 | Bouwkundig element

Bedieningshuis Nassaubrug

Nassaubrug (Antwerpen)
Bedieningshuis van de Nassaubrug, ingeplant ten oosten van het zuidelijk bruggenhoofd. Het paviljoen in art-nouveaustijl is gebouwd door de Stad Antwerpen, naar een ontwerp uit 1902 van ingenieur Frans De Winter, hoofd van de Dienst Haveninrichtingen.


ID: 5610 | Bouwkundig element

Meergezinswoningen in art-nouveaustijl

Nationalestraat 120, 143-145 (Antwerpen)
Drie meergezinswoningen in art-nouveaustijl, volgens de bouwaanvragen uit 1909 opgetrokken in opdracht van Guillaume Tys. Uit de bouwdossiers vallen ontwerper noch aannemer af te leiden. Slechts één van de panden (nummer 145) is op de pui na grosso modo intact bewaard, de twee overige panden (nummers 120 en 143) zijn in 1929 door dezelfde bouwheer met een extra verdieping verhoogd.


ID: 5612 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Nationalestraat 126 (Antwerpen)
Burgerhuis, gebouwd in opdracht van Arthur Biot, naar een ontwerp door de architect Rodolphe Frank uit 1903, oorspronkelijk een geheel vormend met een ijzerhandel in art nouveau. Het burgerhuis met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën, omvat drie bouwlagen, en heeft een lijstgevel met een parement uit witte Silezische brikken in kruisverband, verlevendigd met gebruik van blauwe hardsteen. Brede linker travee met driezijdige houten erker.


ID: 6237 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in art-nouveaustijl

Nationalestraat 33 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde winkelhuizen in art-nouveaustijl op de hoek van Nationalestraat en Theodoor Van Rijswijckplaats, gebouwd in opdracht van Jos. Geenen, naar ontwerp van Florent Verbraeken uit 1904. Verbouwd tot appartementen met extra vijfde bouwlaag door Jan Van den Bergh en Frans Van Gils in 1958.


ID: 302308 | Bouwkundig element

Geheel van drie meergezinswoningen in art-nouveaustijl

Nieuwstad 2-6 (Antwerpen)
Geheel van drie meergezinswoningen met café en winkels in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van de heer G. Van Hoof, naar een ontwerp door Jan Van Weert uit 1907. Architect en bouwheer dienden kort na elkaar drie alternatieve projecten in voor het complex op de hoek van Nieuwstad en Oudevaartplaats, waarvan de eerste twee werden geweigerd wegens het overschrijden van het toegestane aantal verdiepingen.


ID: 7397 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in art-nouveaustijl

Onderwijsstraat 34-36, 36A (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde winkelhuizen in art-nouveaustijl op de hoek van Onderwijsstraat en Familiestraat, gebouwd in opdracht van de gezusters Van Hentenrijck, naar een ontwerp door de architect Martin Van Steenbergen uit 1907. Aannemer Carolus Janssens voerde de werken uit


ID: 7399 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art nouveau

Oostenstraat 26 (Antwerpen)
Deze burgerwoning in strakke art nouveau werd rond 1908 gebouwd volgens een ontwerp dat Gustave Fierens tekende voor Ed. van Creveld, die op Zurenborg woonde in de Arendstraat 8.