Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10625 resultaten


ID: 19129 | Bouwkundig element

Opslagplaats

Désiré Fiévéstraat 46-50 (Gent)
Opslagplaats daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, bepleisterde voorgevel van drie traveeën met drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 26959 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Eedstraat 55 (Gent)
Ver achterin gelegen hoeve aan de bosrand, bereikbaar via een beukendreef tussen de velden. Omwald erf met toegangsbrug en ijzeren hek, rechts ervoor klein wegkapelletje met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind, 1952 gedateerd. Langgestrekte hoeve ten westen en dwarsschuur ten zuiden van het ruime, gedeeltelijk met gras begroeide erf met boomgaard. Woonhuis van vijf traveeën met één bouwlaag onder zadeldak, in kern opklimmend tot de 18de eeuw, heden met voornamelijk 19de-eeuws voorkomen.


ID: 26590 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Eeklostraat 250 (Gent)
Losstaande hoevegebouwen van 1871, met omhaagde boomgaard met ijzeren tuinhek. Boerenwoning ten westen met bepleisterde gevel van vijf traveeën onder zadeldak.


ID: 18226 | Bouwkundig element

Opslagplaats en woning ontworpen door J.G. Semey

Eendrachtstraat 119, 119A-C (Gent)
Oorspronkelijk woonhuis en magazijn voor sigarenfabriek Kock en Van Holkema, gebouwd in 1901 naar ontwerp van architect J.G. Semey, vanaf 1907 meubelfabriek Van Acker. Eclectisch getinte constructie van baksteen met verwerking van natuursteen, met magazijngevel en rechts een diephuis.


ID: 18225 | Bouwkundig element

Wolweverij E. Van Ceulebroeck

Eendrachtstraat 40 (Gent)
Voormalige wolweverij E. Van Ceulebroeck, heden magazijn van drukkerij Het Volk. Achter de huizenrij gelegen weverij waarvan de bakstenen gebouwen een onregelmatig rechthoekige gebouw vormen. Volgens kadastergegevens daterend van 1898 en zonder latere uitbreidingen.


ID: 26323 | Bouwkundig element

Maeshoeve

Elshout 35 (Gent)
Hoeve met losse bestanddelen met oprit tussen bakstenen hekpijlers met zadeldakje en twee hoge linden. Witgekalkte en verankerde boerenwoning op gepikte plint met links aanleunende stal onder doorlopend zadeldak, in kern uit de 18de eeuw. Ten westen, dwarsschuur met rechthoekige muuropeningen.


ID: 19499 | Bouwkundig element

Opslagplaatsen cementfabriek Fiévé G. en Cie

Ferdinand Lousbergskaai 36 (Gent)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met dakkapellen, vermoedelijk daterend van de tweede helft van de negentiende eeuw en aangepast in het eerste kwart van de twintigste eeuw.


ID: 26328 | Bouwkundig element

Hoeve

Flonkedreef 14 (Gent)
Voormalige hoeve thans ingesloten door een nieuwe verkaveling. Boerenhuisje van één bouwlaag onder mank zadeldak (pannen), opklimmend tot eind 18de eeuw.


ID: 18245 | Bouwkundig element

Dienstgebouw Nationale Maatschappij der Buurtspoorwegen

Forelstraat 147 (Gent)
Resterend gedeelte van een voormalig dienstgebouw van de Nationale Maatschappij der Buurtspoorwegen, aanvankelijk van de lijn Gent-Zaffelare. Volgens archiefstukken van 1887 gebouwd als depotgebouw, later omgevormd tot stationsgebouw. Gewitte bakstenen constructie onder zadeldaken. Links bureelgebouw van drie traveeën en twee bouwlagen van het enkelhuistype met puntgevel. Rechts ervan lijstgevel van drie traveeën en oorspronkelijk één bouwlaag hoog en dienst doende als goederenmagazijn. Volgens archiefstukken van respectievelijk 1904 en 1909, toevoeging van de bovenverdieping voor bediendenbureaus en wijziging van binneninrichting in functie van omvorming tot stationsgebouw.


ID: 24642 | Bouwkundig element

Stadswoning

Garensteeg (Gent)
Woning circa 1919 tot magazijn verbouwd.