Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

42 resultaten


ID: 131142 | Landschappelijk element

Twee treuressen als kerkhofbomen

Borsbekestraat (Herzele)
De twee treuressen bevinden zich op het voormalig kerkhof bij de Sint-Antoniuskerk van Borsbeke, in de dorpskern. De twee treuressen vormen duidelijk beeldbepalende objecten in de gemeenschapsruimte bij de kerk en refereren naar de functie van het voormalig kerkhof.


ID: 837 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Lindenhof met park

Lindenhofstraat 2 (Hoeselt)
Overblijvende, later aangepaste woonvleugel van een tot de 17de eeuw opklimmende gesloten hoeve, bij de gesloopte dorpskerk. Eenvoudig park met enkele fraaie bomen en een mooi reliëf, aangelegd kort voor de Eerste Wereldoorlog.


ID: 817 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Weyer en herenboerenpark

Pasbrugstraat 1 (Hoeselt)
Voormalig cijnshof van middeleeuwse oorsprong, waarvan de gebouwen dateren uit de 17de en 19de eeuw en herenboerenpark met interessante bomen en tot landschappelijke vijver gerecycleerde gracht.


ID: 303040 | Landschappelijk element

Pastorietuin van de Sint-Lambertusparochie

St.-Lambertusstraat 13 (Holsbeek)
Pastorie gebouwd als dubbelhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl aan het begin van de 18de eeuw (1707 volgens de muurankers), gelegen in ommuurde pastorietuin met tweeledige indeling van 63 are; op enkele oude bomen en een beplantingsheuveltje na zijn alle aanlegdetails verdwenen; heraanleg in 1999.


ID: 131126 | Landschappelijk element

Twee treuressen op protestants kerkhof Korsele

Korsele 39 (Horebeke)
Aan de achterkant, voorbij het koor van de protestantse kerk, staat aan beide zijden een treures. Het zijn twee bomen met afhangende - treurende takken, een cultuurvariëteit van de gewone es. Op begraafplaatsen werd het planten van bomen met een treurende kruinvorm regelmatig toegepast.


ID: 134117 | Landschappelijk element

Park van Villa Everaert

Haachtsesteenweg (Kampenhout)
Landschappelijk park met vijver, circa 1,5 hectare, aangelegd rond de Eerste Wereldoorlog bij een villa uit 1837, in 1866 vergroot; gedeeltelijk verminkt ten gevolge van een wegverbreding in 1995, sindsdien verlaten en sterk verwilderd; villa gesloopt in 2008.


ID: 133328 | Landschappelijk element

Taxusprieel en treures

Brandstraat 3-5 (Kortessem)
Een groenprieel en een treures, als overbijfsels van een verdwenen tuin.


ID: 131621 | Landschappelijk element

Treures

Kartuizerstraat (Lierde)
Op het plein vóór de pastorie staat een mooi ontwikkelde treures. De boom heeft hier centraal op het plein een beeldbepalend voorkomen.


ID: 33664 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein Ter Walle

Ter Wal 4 (Lievegem)
Domein Ter Walle gaat terug op een site met walgracht en omvat een 18de-/19de-eeuws landhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën, In kern opklimmend tot de 16de eeuw of begin 17de eeuw. Tegen de zuidwestelijke walgracht, vroegere jeneverstokerij opgericht in 1831, na verkoop in 1837 gewijzigd tot paardenstal voor luxepaarden. In het bijbehorende park staan enkele door hun omvang merkwaardige bomen.


ID: 131449 | Landschappelijk element

Twee treuressen kerkhof Maldegem

Deken de Fonteynestraat (Maldegem)
Twee treuressen op het voormalig kerkhof bij de parochiekerk Sint-Barbara. Het zijn twee bomen met afhangende - treurende takken, een cultuurvariëteit van de gewone es. Op begraafplaatsen werd het planten van bomen met een treurende kruinvorm regelmatig toegepast.