388 resultaten
ID: 216123 | Bouwkundig element
Schouwvegerstraat (Antwerpen)
Het kerkhof van Berendrecht was oorspronkelijk omheen de kerk gesitueerd en van de Schouwvegerstraat afgesloten met metalen hekwerk.
ID: 301739 | Bouwkundig element
Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Dit monument voor geneesheer Cornelius Henricus De Jongh, zijn vrouw Isabella De Nys en hun kinderen is gebouwd tegen de noordgevel van de Sint-Gertrudiskerk.
ID: 301787 | Bouwkundig element
Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Dit grafmonument is gelegen tegen de noordoostelijke gevel van de kooromsluiting. Het is de begraafplaats van de familie Kums.
ID: 301790 | Bouwkundig element
Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Dit graf is gelegen aan de noordoostelijke zijde van de kerk.
ID: 301791 | Bouwkundig element
Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Dit graf van Maria Coleta Taeymans is gelegen aan de oostelijke zijde van de kerk.
ID: 301803 | Bouwkundig element
Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Familiegraf van Nicaise De Keyser bevindt zich aan de oostelijke zijde van de kooromsluiting, tegenover de Calvarie.
ID: 6304 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Wapper 9-15 (Antwerpen)
Complex geheel van gebouwen rond rechthoekige binnenkoer met portiek, achterliggende tuin en tuinpaviljoen, ontstaan in 1611-27, wanneer Rubens er, na zijn terugkeer uit Italiƫ in 1608, aan de Wappervaart een eigendom met bestaande woning in traditionele bak- en zandsteenstijl kocht en verbouwde tot woonhuis, een atelier liet bouwen in een italianiserende barok en beide verbond door een barokke portiek, die toegang verleende tot de kruiden- en bloementuin, waarin hij een sierlijk paviljoentje bouwde.
ID: 81775 | Bouwkundig element
Peter Benoitstraat (Anzegem)
Toegang gemarkeerd door bakstenen poortgebouw met ijzeren hekwerk. Nagenoeg rechthoekige plattegrond, ten noorden begrensd door de spoorweg. Geheel afgezoomd door haag.
ID: 81580 | Bouwkundig element
Stijn Streuvelsstraat 1 (Anzegem)
Georiƫnteerd neogotisch kerkgebouw van 1854-1856 naar ontwerp van Pierre Nicolas Croquison (Kortrijk). Het bedehuis wordt opgetrokken ter vervanging van de in 1840 vernielde kerk. Kapel, aansluitend bij het kerkgebouw ten noordoosten. Treurwilgen aan de westzijde. Zuidzijde gemarkeerd door twee grafmonumenten.
ID: 207965 | Bouwkundig element
Pittemsestraat (Ardooie)
Aangelegd in 1806, verruimd tijdens de tweede helft van de 20ste eeuw. Omhaagd driehoekig perceel, omsloten door de Pittemsestraat (noord), de Doelstokstraat (oost), de Oostlaan (zuid) en de Brugstraat (west). Hoofdtoegang in de westelijke hoek via ijzeren hek, zijingangen langs Pittemsestraat.