46 resultaten
ID: 72807 | Bouwkundig element
Diestsestraat 182 (Leuven)
Herbergpui van voormalige herberg “In de toewip” met achteraan op het perceel schutterstoren of Toewip. De herbergpui met betegeling uit de art-decoperiode en de Toewip werden volgens de bouwplannen in 1936 opgetrokken door brouwerij en mouterij "De Eendracht". Tot 2019 hield de gelijknamige Toewipmaatschappij haar schietingen in deze toren.
ID: 77743 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Bosweg, Cederdreef, Groendreef 18, Iependreef, Konterdamkaai, Platanendreef 1-2, Populierendreef, Slimmersdreef (Oostende)
Het Maria-Hendrikapark werd tussen 1888 en 1892 aangelegd naar ontwerp van E. Keilig op initiatief van koning Leopold II. Latere aanpassingen gebeurden onder leiding van ontwerper E. Lainé. Het park is aangelegd in een gemengde parkstijl met een algemene landschappelijke structuur waarbij de waterpartijen, het wegennet, de open grasperken en gesloten boompartijen kenmerkend zijn.
ID: 56851 | Bouwkundig element
Koningin Astridlaan 6, 10, Nieuwpoortsesteenweg 114, Sportstraat 48, Stuiverstraat 1 (Oostende)
Deels ommuurd hippodroomterrein met grote graspiste en kleinere aarden drafbaan en betonnen hippodroomcomplex in Internationale Stijl naar ontwerp van architecten Boutelier en Vanbeginne van 1947-1955. Op het terrein bevinden zich verschillende bestanddelen, waaronder een poortgebouw, een verhoogde esplanade met weeglokaal, hall met aansluitende tribune, koninklijke tribune en gebouwtje koersleiding en taverne. Verder nog het voormalig gebouw van de duivenschieting met magazijn, paardenstallen en conciërgewoning.
ID: 56375 | Bouwkundig element
Leffingestraat 2 (Oostende)
Driehoekig terrein met centraal opgestelde staande wip omgeven door linden, tussen Leffinge-, Boogschutters- en Koninginnelaan. Aan Leffingestraat, alleenstaand laag schutterslokaal met zeven traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig met straat) voorzien van twee dakvensters. Witgekalkte baksteenbouw.
ID: 77710 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Leopold II-laan, Leopoldpark (Oostende)
Het Leopoldpark van Oostende werd tijdens de tweede helft van de 19de eeuw aangelegd naar ontwerp van Louis Fuchs. Het park omvat tevens enkele elementen die al dan niet in de loop der tijd werden toegevoegd en intussen essentieel en geïntegreerd onderdeel van de parkaanleg zijn, onder meer de brugjes, het bloemenuurwerk (met klok), de parkkiosk en de pergola.
ID: 27264 | Bouwkundig element
Markt 60-61 (Oudenaarde)
Herberg met kaatsspel, reeds bekend midden 15de eeuw. Twee woningen vanaf begin 19de eeuw pas. Nummer 60. Breedhuis van vier traveeën en vier bouwlagen onder schilddak, uit de eerste helft van de 19de eeuw en diepe bouw met oudere kern achteraan. Nummer 61. Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak, met voorgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw en zeer oude kern. Zijgevel deels opgetrokken uit Doornikse steen met kraagstenen bovenaan, in kern daterend uit de 13de tot 14de eeuw.
ID: 27305 | Bouwkundig element
Prins Leopoldstraat 87 (Oudenaarde)
Café gebouwd in 1932 naar ontwerp van architect X. Allard en A. Lecomte. Modernistisch volume van twee bouwlagen onder plat dak met de typische kenmerken van de nieuwe zakelijkheid.
ID: 27480 | Bouwkundig element
Pruimelstraat 10 (Oudenaarde)
Gesloten hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw aan straat gelegen. Teruggaand op inplanting uit de tweede helft van de 17de eeuw. Vroegere herberg met bolspel. Baksteenbouw met verankerde gevels onder zadeldaken.
ID: 80718 | Bouwkundig element
Noordervest 13 (Peer)
Hoek- en diephuis met enkelhuisopstand; drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak.
ID: 80329 | Bouwkundig element
Schutterijstraat 2 (Pelt)
Complex bestaande uit de hoeve, een dienstgebouw ten oosten en een recent dienstgebouw ten westen, alle onder zadeldak.