Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1406 resultaten


ID: 8285 | Bouwkundig element

Hoeve Hof ten Brempt

Gentsestraat 119 (Erpe-Mere)
Voorheen omwalde hoeve, vermeld in 1570 als eigendom van de abdij van Drongen. Gesloten hoeve gelegen in een open landschap met bakstenen gebouwen van diverse volumes onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een gekasseide binnenkoer met vaalt en toegankelijk via deels gekasseid wegje met recente Onze-Lieve-Vrouwekapel aan de baan. Boerenburgerhuis met twee bouwlagen van zeven traveeën onder zadeldak met lantaarn, uit de 19de eeuw.


ID: 8312 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Keerstraat 255 (Erpe-Mere)
Vrij grote gesloten hoeve met witgeschilderde gebouwen op gepikte plint, diverse volumes, onder zadeldaken; gegroepeerd rondom een gekasseide binnenkoer met vaalt. Inrijpoort opgenomen in de stalvleugel, melkhuisje met voetgangersdeurtje. Eénlaagse boerenwoning van het dubbelhuistype van zeven traveeën onder zadeldak, gedateerd 1823. In het voortuintje aan de straatkant, bakstenen Sint-Lambertuskapelletje onder zadeldak op rechthoekige plattegrond en driezijdige sluiting.


ID: 8310 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Paardestraat 3-5 (Erpe-Mere)
Gesloten hoeve met gebouwen onder pannen zadeldaken uit de 19de eeuw, gegroepeerd rondom een vierkante, gebetonneerde binnenkoer met vaalt. Boerenwoning van het dubbelhuistype met anderhalve bouwlaag van zes traveeën. an de straatkant, dwarsschuur met twee rechthoekige inrijpoorten. Ten noordoosten, dwarsschuur met houten bebording op bakstenen voeting.


ID: 8283 | Bouwkundig element

't  Kinthof

Sint-Pietersstraat 11 (Erpe-Mere)
Semigesloten hoeve mot bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels gekasseide binnenkoer met vaalt. Ten zuidoosten, naast de inrijpoort aan de straatkant, boerenburgerhuis met voortuintje; dubbelhuistype met twee bouwlagen van vijf traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw.


ID: 33761 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Belzeelsestraat 38 (Evergem)
Hoeve met losstaande bestanddelen gelegen in erf afgesloten met roodgeschilderd ijzeren hek.


ID: 33970 | Bouwkundig element

De Witte Hoeve en kapel

Ferdinand Magellaanstraat (Evergem)
Kapelletje aan de straatkant van rode en zwarte baksteen met Onze-Lieve-Vrouwebeeld en twee Heilig Hartbeelden. Hoeve met losse bestanddelen. Boerenhuis in kern opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 33921 | Bouwkundig element

Hoeve Goed ter Avrije

Hoge Avrijestraat 2 (Evergem)
Nog grotendeels omwalde hoeve afgesloten door gietijzeren hek, geflankeerd door vier oude linden; knotwilgen en populieren aan de walgracht, uitlopend in een vijver. Huidige boerenwoning, ontstaan in verschillende fasen met twee duidelijk te onderscheiden delen. Links een 18de-eeuws gedeelte en rechts een ouder en hoger gedeelte. Grote dwarsschuur, overdekte mestvaalt onder schilddak en notelaar. Kleinere stallen en bakhuis uit de 19de eeuw.


ID: 33922 | Bouwkundig element

Hoevegebouwen

Hoge Avrijestraat 3 (Evergem)
Bijgebouwen van een hoeve met losse bestanddelen. Erf afgesloten met betonnen afsluiting en ijzeren hekken. Dwarsschuur en stallen, gebouwd door dezelfde eigenaar E.M.D. Vermeersch als de schuur van het ertegenover gelegen Goed ter Avrije, in 1890. Tussen woonhuis en schuur, overdekte mestvaalt, heden stal, en bakhuis.


ID: 33990 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Linde 71 (Evergem)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom erf. Ten westen, grote bakstenen schuur en stallen met gestreept houtwerk, doorritpoort hoger opgetrokken in het dak en overdekte mestvaalt achteraan.


ID: 33876 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Overdam 16 (Evergem)
Hoeve met losse bestanddelen gelegen achterin boomgaard en afgesloten van de straat met gracht en ijzeren hek. Aardeweg leidend naar het boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak tussen zijaandaken met vlechtingen, daterend uit de 18de eeuw. Ten westen, dwarsschuur onder zadeldak met centrale rechthoekige inrijpoort.