Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3227 resultaten


ID: 81560 | Bouwkundig element

Herberg In de drie koningen

Pastoor Verrieststraat 4 (Anzegem)
Voormalige herberg uit de tweede helft van de 19de eeuw. Dubbelhuis met gecementeerde lijstgevel, horizontaal gemarkeerd door schijnvoegen en in muurbanden doorgetrokken lateien en onderdorpels.


ID: 81801 | Bouwkundig element

Hoeve

Pontstraat 1 (Anzegem)
Aan de straat gelegen voormalige hoeve, heden herberg. Hoeve in kern teruggaand tot de 18de eeuw, maar heden met 19de-eeuws uitzicht. Verankerde bakstenen volumes onder pannen zadeldaken met L-vormige opstelling. Ten noorden boerenhuis en ten oosten schuur met vlechtingen.


ID: 81795 | Bouwkundig element

Villa 't Vossenhol

Tiegemberg 22 (Anzegem)
Woning van kunstschilder Staf Stientjes alias Gustaaf D'Halluin en later door hem uitgebaat als zomercafé. Heden taverne-restaurant.


ID: 81779 | Bouwkundig element

Herberg Molenhuis

Vichteplaats 2 (Anzegem)
Hoekhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw met later aangebrachte cementering. Aansluitend schuur van rode baksteen (zijde Beukenhofstraat). Aan de zijde van de Vichteplaats, decoratief uitgewerkte gevel, cementering door PROS. LAVAERT BISSEGEM, zie opschrift. Vernieuwd schrijnwerk.


ID: 81494 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Vichtsesteenweg 1 (Anzegem)
Hoekpand uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Aangrenzend hoevetje gelegen aan de zijde van de Grote Leiestraat.


ID: 81788 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Waregemstraat 19 (Anzegem)
Lage arbeiderswoning uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis van witbeschilderde verankerde baksteen, vermoedelijk voormalige herberg, zie behouden ijzeren ringen voor het vastmaken van paarden. Licht getoogde muuropeningen met bewaarde luikduimen, vernieuwd schrijnwerk.


ID: 81709 | Bouwkundig element

Afspanning Hôtel du Pauvre Diable

Westdorp 34-36 (Anzegem)
Opgetrokken in de tweede helft van de 19de eeuw. Met imitaitie-schijnvoegen gecementeerde lijstgevel van zeven traveeën en twee bouwlagen.


ID: 208182 | Bouwkundig element

Herberg de Spinnepijpe

Ardooisestraat 116 (Ardooie)
Landelijke woning en voormalige herberg de "Spinnepijpe" uit 1866. Eenlaagse, witgeschilderde verankerde baksteenbouw van vijf traveeën onder zadeldak(nok parallel met de straat, mechanische pannen).


ID: 207465 | Bouwkundig element

Café De Gapaard

Beverensestraat 106 (Ardooie)
Opgetrokken circa 1933 in opdracht van Isidoor Pattyn, op de plaats van een oudere herbergsite, die op de Ferrariskaart (1770-1778) wordt aangeduid als "Den Gaepaert Cabaret".


ID: 207453 | Bouwkundig element

Herberg In de Vrede

Beverensestraat 16 (Ardooie)
In 1904 laat Emiel Maertens-Heyndrickx, suikerbakker te Etterbeek, een nieuwe woning bouwen. Vermoedelijk tijdens het interbellum wordt daar aan straatzijde een verdieping aan toegevoegd en worden de vensteropeningen op de begane grond voorzien van betonlateien.