Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

64098 resultaten


ID: 514 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Restert 15 (Aalst)
Gesloten hoeve met woonhuis onder een zadeldak. Datering 1852 door middel van muurankers in de gecementeerde straatgevel van het dienstgebouw.


ID: 512 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Restert 3 (Aalst)
Semigesloten hoeve met bakstenen aanhorigheden onder pannen zadeldaken. Datering 1760 in de sluitsteen van het zandstenen steekboogdeurtje aan de straatzijde. Woonhuis van vijf verschillende traveeën en anderhalve verdieping onder een zadeldak uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 513 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Restert 5 (Aalst)
Gesloten hoeve met inrijpoort ten zuidwesten. Dubbelhuis van zeven traveeën van verschillende breedte en één verdieping onder een gebogen zadeldak met datering 1767 gegrift in de beraapte en verankerde erfgevel. Met zadeldak afgedekte schuur aan de noordoostzijde. Stallen onder een zadeldak ten zuidwesten.


ID: 76226 | Bouwkundig element

Stadswoning

Rozemarijnstraat 11 (Aalst)
Bak- en zandstenen gebouw uit de 17de eeuw - eerste kwart 18de eeuw onder zadeldak. Stadswoning met verankerde gevel met twee gekoppelde rechthoekige vensters in omlijstingen van arduin met kwarthol beloop uit de tweede helft van de 18de eeuw en gecementeerde rechthoekige vensteromlijsting in de bovenverdieping.


ID: 76224 | Bouwkundig element

Stadswoning

Rozemarijnstraat 5 (Aalst)
Gebouw van twee bouwlagen met twee beneden- en een boventravee. Verankerde en witbeschilderde gevel met gecementeerde plint.


ID: 76225 | Bouwkundig element

Stadswoning

Rozemarijnstraat 7 (Aalst)
Stadswoning van twee bouwlagen van vier traveeën met gecementeerde lijstgevel met houten pui. Zandstenen plint en negblokken, onder de cementering, wijzen op een oude kern.


ID: 160 | Bouwkundig element

Abdij ter Rozen

Rozendreef (Aalst)
Stichting uit de eerste helft van de 13de eeuw, Cisterciënzerinnenorde. Heden bevindt zich op het domein een school voor gehandicapte kinderen, deels ondergebracht in een herenwoning uit de 19de eeuw. Dubbelhuistype van twee bouwlagen en vijf traveeën onder schilddak (mechanische pannen), uit de 19de eeuw.


ID: 323 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve 't Schuurken

Schuurken 1 (Aalst)
Gesloten hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw, gelegen te midden van een zeer aantrekkelijk landschap. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (dienstgebouwen met Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom gedeeltelijk geplaveide binnenkoer. Inrijpoort ondergebracht in stalvleugel. Eénlaags woonhuis van acht traveeën onder vernieuwd zadeldak. Ertegenover een wagenhuis met twee grote centrale korfboogpoorten en windwijzer.


ID: 83995 | Bouwkundig element

Ingang De Nayer met drie arbeiderswoningen

Sint Jobstraat (Aalst)
Via pittoreske toegang (waarbij de verdieping van het pand aan de Sint-Jobstraat onder meer rust op rondbogen in metselwerk) en langs een smal open gangetje bereikt men in binnenblokbebouwing drie eenlaagse arbeidershuisjes van twee traveeën, onder zadeldak.


ID: 244 | Bouwkundig element

Zeven arbeidershuizen

Sint Jobstraat 184-196 (Aalst)
Eénlaagse arbeidershuisjes, aaneengeschakelde rij enkelhuizen; nummer 190, 192 met gekoppelde deuren; twee of drie traveeën onder zadeldaken, te situeren in de 19de eeuw.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.