Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3997 resultaten


ID: 88058 | Bouwkundig element

Villa

Stationsstraat 210 (Oostkamp)
Villa geïnspireerd door de cottagearchitectuur, gebouwd in 1928 door de familie Standaert, bekende plantenkwekers die laurier, plant- en bosgoed kweken. Oranje baksteenbouw gecombineerd met grote bepleisterde en geschilderde vlakken onder meer in de topstukken.


ID: 88059 | Bouwkundig element

Villa Bloemendael

Stationsstraat 215 (Oostkamp)
Oranje baksteenbouw van rond 1941, op een bepleisterde plint, afgedekt door een hoog schilddak met Vlaamse pannen.


ID: 88051 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Gemeentepark de Valkaart

Stationsstraat 99, 129 (Oostkamp)
Voormalig kasteeldomein aan de straatzijde voorzien van twee bakstenen pijlers met geprofileerde, natuurstenen bekroning en daartussen een bewaard ijzeren hekken van 1877. Bepleisterde villa van circa 1953, geïnspireerd op de cottagearchitectuur, op lichte verhoging gebouwd en omgeven door een drietal graslanden, vijvers/waterpartijen en enkele oudere parkbomen. Bijgebouw, oorspronkelijk volume op een L-vormige plattegrond. In het park staat een pijlerkapelletje, gebouwd in 2001, in witgeschilderde baksteen onder een zadeldakje; rondboognis met Mariabeeldje, omringd door een lindeboom en enkele taxussen.


ID: 88142 | Bouwkundig element

Villa

Talieweg 4 (Oostkamp)
Hedendaagse villa volgens het kadaster daterend van 1973, naar het ontwerp van architect Arthur Degeyter uit Sint-Andries. Witgeschilderde, bakstenen villa gekenmerkt door soberheid en horizontaliteit. Langgerekt, strak volume met gesloten straatgevel; de villa volgt de glooiing van het landschap, waardoor een getrapte vorm ontstaat. Bij de bouw van de villa werd een bestaande bakstenen muur geïntegreerd.


ID: 88318 | Bouwkundig element

Villa

Torhoutsestraat 338, 338A (Oostkamp)
Hedendaagse woning, opgetrokken in 2001 naar een ontwerp van het architectuurburo Govaert en Vanhoutte. Gebouwd als kijkwoning met geïntegreerde showroom, doch reeds in 2006 verticaal opgesplitst in twee wooneenheden met nieuw ontwerp voor een tweede ingang voor de linkerhelft van het gebouw.


ID: 88299 | Bouwkundig element

Villa

Torhoutsestraat 60 (Oostkamp)
Vrij imposante, vrijstaande villa met cottageallures gebouwd circa 1932 en gelegen in een tuin. Licht oranje baksteenbouw op een vrij hoge arduinen plint onder een afwisselend dakenspel bedekt met zwarte, Vlaamse pannen en overkragende dakranden. Typerend verspringend grondplan.


ID: 88300 | Bouwkundig element

Villa Ter Munken

Torhoutsestraat 64 (Oostkamp)
Vrij imposante, vrijstaande villa uit 1931 en gelegen in een tuin die van de straat is afgescheiden door een lage bakstenen muur met ezelsrug tussen halfhoge pilasters. Tussen de pilasters is een zwartgeschilderd art-decogetint hekwerk bevestigd. Villa stilistisch geïnspireerd enerzijds door de cottagestijl en anderzijds met lichte art-deco-invloeden.


ID: 87651 | Bouwkundig element

Villa

Dentergemstraat 162 (Oostrozebeke)
Villa gelegen in een ruime, beboomde tuin, volgens het kadaster gebouwd circa 1937 door een vlashandelaar uit Oostrozebeke. Statige woning in gele baksteen onder schilddak (zwarte, gegolfde pannen) met tegen de voorgevel een lage garage aangebouwd. Eenvoudige muuropeningen, deur gevat in een arduinen omlijsting.


ID: 87661 | Bouwkundig element

Villa Zonneweelde

Halfweghuisstraat 47 (Oostrozebeke)
Vrijstaande woning, gelegen in een tuin. Rode baksteenbouw onder schilddaken (zwarte, mechanische pannen) uit de jaren 1930-1940. Dubbelhuis van twee bouwlagen en met oplopende erker in de zijgevel. Rechthoekige vensters met bewaard schrijnwerk en glas in lood. Tuin van de straat gescheiden door een bakstenen muurtje en toegankelijk via een metalen hekken.


ID: 87776 | Bouwkundig element

Villa Rozenhove

Stationsstraat 139 (Oostrozebeke)
Villa in cottagestijl volgens kadastergegevens gebouwd circa 1937 en ontworpen door architect Gerald Hoge (Gent) zie gevelsteen in de toegangspijler. Gelegen in een ruime, beboomde tuin met voorliggend gazon. De opdrachtgever was Herwig Seynaeve van het belangrijke textielbedrijf Seyntex toen gevestigd aan de overkant van de straat.