Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19048 resultaten


ID: 7676 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl

Van Putlei 22 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in sobere neo-Lodewijk XVI-stijl gebouwd in opdracht van Henri Libbrecht, een ingenieur uit Wetteren, naar een ontwerp door architect Ernest Stordiau van 1904. De rijwoning in halfopen bebouwing, met een gevelbreedte van drie traveeën aan de straat, telt een souterrain en drie bouwlagen onder een schilddak.


ID: 7661 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Van Putlei 25 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van juffrouw Irma Fellinger, naar een ontwerp door architect Louis Somers uit 1907. De rijwoning in halfopen bebouwing van het type stadsvilla, met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën aan de straat, omvat een souterrain en drie bouwlagen onder een schilddak.


ID: 7662 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Van Putlei 27 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de fabrieksdirecteur Paul Uellner, naar een ontwerp uit 1907. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, omvatte oorspronkelijk een souterrain en twee bouwlagen onder een mansardedak.


ID: 213688 | Bouwkundig element

Burgerhuis in cottagestijl

Van Putlei 36 (Antwerpen)
Burgerhuis in landelijke cottagestijl, samen opgetrokken met twee gelijkaardige gekoppelde woningen verderop in de Van Putlei (nr. 66-68), naar een ontwerp van architect Eugène Dieltiëns uit 1922. De rijwoning in halfopen bebouwing die een souterrain en twee bouwlagen telt, is uitgevoerd in baksteenbouw onder een mansardedak van rode pannen.


ID: 213689 | Bouwkundig element

Burgerhuis in eclectische stijl

Van Putlei 38 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van mejuffrouw Anna Thielens, vermoedelijk een verwante van architect Emile Thielens die het pand in 1904 ontwierp. Het gebouw werd in 1932 aangekocht door architect Jos Smolderen, en vervolgens verbouwd en uitgebreid tot zijn privé-woning en architectenbureau.


ID: 7670 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen, architectenwoning Alphonse Geenen

Van Putlei 4-6 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neorégencestijl, voor eigen rekening gebouwd door architect Alphonse Geenen, naar een ontwerp uit 1912. De weinig productieve architect, actief in Antwerpen vanaf midden jaren 1880 tot eind jaren 1920, nam zelf zijn intrek in het rechterpand, het grootste van de twee.


ID: 7680 | Bouwkundig element

Burgerhuis in eclectische stijl

Van Putlei 40 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag van 1905 opgetrokken in opdracht van J. Storms. Behalve deze privé-woning omvatte het project ook de bouw van drie burgerhuizen (zie Arthur Goemaerelei 45-49). Ontwerper van dit imposante geheel was architect Jan Frans Sel-Caluwaerts.


ID: 7681 | Bouwkundig element

Burgerhuis in cottagestijl

Van Putlei 42 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl gebouwd in opdracht van de juffrouwen Engeringh, naar een ontwerp door de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1910. Deze rijwoning in halfopen bebouwing, met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën aan de straat, omvat een souterrain en twee bouwlagen onder een complex zadeldak.


ID: 7667 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Van Putlei 43 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Antoine en Pierre Hertoghe, naar een ontwerp door architect Jan De Vroey uit 1923. De rijwoning in halfopen bebouwing, met een gevelbreedte van drie traveeën aan de straat, omvat drie bouwlagen en een pseudo-mansarde. Oorspronkelijk planden de opdrachtgevers een dubbel burgerhuis op dit perceel.


ID: 7668 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Van Putlei 45 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Edmond Stoopen, naar een ontwerp door architect Ernest Pelgrims uit 1912. De rijwoning met een gevelbreedte van vier traveeën, omvat een souterrain en drie bouwlagen onder een plat dak.