Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10625 resultaten


ID: 18583 | Bouwkundig element

Hoeve

Patijntjestraat 62 (Gent)
Achterin gelegen hoevetje met woonhuis, stallen en bakhuisje, toegankelijk via een ijzeren hek tussen vierkante hekpijlers aan de Patijntjestraat. Boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 25614 | Bouwkundig element

Graanspijker

Pensmarkt 3-9 (Gent)
Zou eertijds een verpleeghuis voor melaatsen geweest zijn dat onder toezicht stond van het Sint-Janshospitaal; in 1322 aangekocht door de stad en omgevormd tot stapelplaats voor graan. Volledig opgetrokken uit Doornikse kalksteen telt deze lijstgevel negen traveeën over drie bouwlagen en wordt afgedekt met een zadeldak. Bakstenen 16de-eeuwse achterbouw met verwerking van grijze natuursteen.


ID: 20932 | Bouwkundig element

Opslagplaats

Platteberg 8 (Gent)
Stapelruimte met witbepleisterde voorgevel daterend uit de vroege 20ste eeuw. Rechthoekige poort geflankeerd door Ionische pilasters onder ijzeren I-balk met rozetjes; groot rondboogvormig laadvenster op de bovenverdieping.


ID: 26397 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Poekstraat 11 (Gent)
Oude langgestrekte hoeve gelegen aan het uiteinde van een pad tussen weiland. Bomen voor het huis en stallingen. Boerenhuis van zes traveeën onder gebogen zadeldak (pannen) op consoles, uit begin 18de eeuw (naar verluidt op zolderbalk in slaapkamer gedateerd 1703).


ID: 26400 | Bouwkundig element

Abdijhoeve Het Rijcke Gasthuys

Pontstraat 10 (Gent)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een met gras begroeid erf. Ten westen woonhuis met 17de-eeuwse kern en ten oosten bedrijfsvleugel met stallen en schuur volgens geveldatering verbouwd in 1754. Bakhuis ten noorden met verweerde tuitgevel.


ID: 26399 | Bouwkundig element

Hoeve De Buent

Pontstraat 7 (Gent)
Gedeeltelijk omwald hoevecomplex, reeds vermeld in 1513. Fraaie boerenwoning ten noorden van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met een dakkapel en dakruitertje, daterend uit de 18de eeuw. Naast de woning ten westen, traditioneel bakhuisje. Erf toegankelijk via ijzeren hek tussen bakstenen pijlers, rechts met uitgespaard nis.


ID: 18611 | Bouwkundig element

Katoenmagazijn van Agence Maritime Minne

Port Arthurlaan 45 (Gent)
Katoenmagazijn van Agence Maritime Minne, opgericht in 1874, volgens archiefstukken daterend van 1914 en opgetrokken naar ontwerp van architecten O. en A. Van de Voorde. Baksteenbouw van negen traveeën en vier bouwlagen met betonnen vloeren onder plat dak.


ID: 26888 | Bouwkundig element

Complex van twee woningen en een werkhuis

Putkapelstraat 8-12 (Gent)
Complex van twee woningen en een werkhuis in neotraditionele stijl, daterend van 1863-64 en voorheen het woonhuis met werkplaats van beeldhouwer Leopold Blanchaert en later kunstschilder Adrianus Bressers, belangrijke kunstenaars van de neogotiek te Gent.


ID: 26892 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Putstraat 16-18 (Gent)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen rondom een ruim voorerf met boomgaard en toegankelijk via een ijzeren hek tussen vierkante pijlers. Ten noorden, woonhuis van vijf traveeën met één bouwlaag en zadeldak, heden met 19de-eeuws voorkomen en vermoedelijk gebouwd op de plaats van een oudere voorloper. Ten oosten, ruime voormalige schuur en stallen, op een gevelsteen gedateerd 1849, heden verbouwd tot woonhuis.


ID: 26893 | Bouwkundig element

Hoeve

Putstraat 22 (Gent)
Achterin gelegen hoeve met ruim begraasd erf, boomgaard en grote stallingen aan de straatzijde. Ten noordwesten, woonhuis van zes traveeën met één bouwlaag onder overkragend zadeldak op geprofileerde daklijstbalkjes (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), binnenin op een balk gedateerd 1763.