Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19048 resultaten


ID: 7697 | Bouwkundig element

Burgerhuis in eclectische stijl

Van Schoonbekestraat 127 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Charles Albert, naar een ontwerp door de architect Jos. Evrard uit 1898. Toenmalig eigenaar Gabriel De Doncker, liet in 1927 het mansardedak vervangen door de tweede verdieping.


ID: 215511 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Van Schoonbekestraat 133 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere art-decostijl gebouwd in opdracht van Van Reusel, naar een ontwerp door architect Adolphe Van Coppernolle uit 1932.


ID: 304988 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Van Schoonbekestraat 134 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer F. Bollen, naar een ontwerp door de architect A. Staes uit 1912. Tot het vastgoedproject behoorde ook de aanpalende meergezinswoning, hoek Haantjeslei 174.


ID: 304629 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Van Schoonbekestraat 138 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1911. Opdrachtgever van de woning met werkplaats achteraan op het perceel, was de heer J. Roosbroeckx.


ID: 304661 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Van Schoonbekestraat 148 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van mevrouw Fimmers-De Volder, naar een ontwerp door Louis De Vooght uit 1914. Het gebouw behoort tot het relatief vroege oeuvre van de architect, zoon van de aannemer François De Vooght, die eind jaren 1890 zijn debuut maakte.


ID: 304986 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Van Schoonbekestraat 15 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1877 gebouwd in opdracht van de glazenmaker Henri Everaerts. Het pand maakte oorspronkelijk deel uit van een vastgoedproject dat twee volgens repeterend schema gekoppelde burgerhuizen en een aanpalend winkelhuis omvatte. Met een gevelbreedte van drie traveeën, omvat de rijwoning een souterrain en twee en een halve bouwlaag onder een zadeldak. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel met schijnvoegen op de begane grond, rust op een plint uit blauwe hardsteen.


ID: 304626 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Van Schoonbekestraat 154 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Ernest Jacobs, naar een ontwerp door Edouard van Opstal uit 1911. Het gebouw is representatief voor het latere oeuvre van de architect, die na zijn vader Lievin Van Opstal te hebben geassisteerd, zich omstreeks 1880 zelfstandig vestigde.


ID: 7710 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Van Schoonbekestraat 164 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl, voor eigen rekening gebouwd door Arthur Bernaerts, naar een ontwerp uit 1911. De aannemer van wie in Antwerpen bouwprojecten werden teruggevonden uit de jaren 1909 tot 1923, richtte vóór de Eerste Wereldoorlog meerdere panden op in deze wijk.


ID: 7712 | Bouwkundig element

Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Van Schoonbekestraat 176-178 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in gematigde art-nouveaustijl, gebouwd naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1908 (inscriptie). Opdrachtgever van het linker pand (nummer 178) was Jos Thijssen-Peeters, van het rechter pand (nummer 176) de aannemer Constant Van Regemortel. Tegelijkertijd bouwde de aannemer Adriaan Brosens een identiek stel door Fierens ontworpen burgerhuizen om de hoek aan de Markgravelei.


ID: 304712 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Van Schoonbekestraat 180 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1908 voor eigen rekening opgetrokken door Adriaan Brosens, samen met het aanpalende burgerhuis (nummer 182, verbouwd). Tegelijkertijd bouwde de aannemer om de hoek aan de Markgravelei een geheel van twee gekoppelde burgerhuizen, waarvoor de architect Gustave Fierens het ontwerp leverde.