Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1097 resultaten


ID: 205122 | Bouwkundig element

Gemeentelijke basisschool

Steenweg op Drogenbos 252 (Drogenbos)
Haaks op de straat ingeplante klassenvleugel van vijftien traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Baksteenbouw met decoratieve verwerking van licht gekleurde baksteen voor muurbanden, ontlastingsbogen en decoratieve friesmotieven.


ID: 2684 | Bouwkundig element

Onderwijzerswoning en school

Nieuwstraat 13 (Duffel)
Onderwijzerswoning van de gemeentelijke lagere school voor jongens van 1913.


ID: 48060 | Bouwkundig element

Textielbedrijf Den Bouw

Prinsenhofstraat 7 (Eeklo)
Voormalig stoffenfabriek, opgericht door Pierre Jean Goethals in 1805. Fabriek stopgezet in 1852. In 1853 werd het gebouw aangekocht door ridder Karel Stroo voor de inrichting van een parochiale kring waarin het Genootschap van de Heilige Vincentius ondergebracht werd met twee liefdadige instellingen, het "Werk van Sint-Jan- Baptist" en het "Werk van de soep", vanaf 1865 eveneens avondschool en openbare bibliotheek. In een achter gelegen gebouw werd volgens het kadaster in 1879-1880 een parochiale jongensschool gebouwd door de zusters Felicie en Eugenie Ryffranck.


ID: 51863 | Bouwkundig element

Klooster en kapel Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn

Zuidmoerstraat 125 (Eeklo)
Het huidige klooster- en scholencomplex met kapel van Onze-Lieve-Vrouw Ten Doorn is een indrukwekkend ensemble waarvan de geschiedenis teruggaat tot het midden van de 15de eeuw en die innig verbonden is met de stad.


ID: 51867 | Bouwkundig element

Bisschoppelijk college Heilige Vincentius

Zuidmoerstraat 129 (Eeklo)
Voormalig "Bisschoppelijk college Heilige Vincentius", thans vzw College Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn en "De Passage", open dienstverleningshuis voor mensen met beperking en hun omgeving.


ID: 8253 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Aaigem

Ratmolenstraat 13 (Erpe-Mere)
Huis met twee bouwlagen van drie ongelijke traveeën onder schilddak. Typische baksteenbouw uit het vierde kwart van de 19de eeuw, verlevendigd met gekorniste cordons van natuursteen. Tegen de achtergevel is de gemeenteschool aangebouwd.


ID: 33759 | Bouwkundig element

Vrije gemengde basisschool

Belzeelsestraat 22 (Evergem)
Vrije gemengde basisschool, opgetrokken achter de parochiekerk in 1912 in een eenvoudige baksteenarchitectuur, typerend voor de schoolgebouwen uit die tijd.


ID: 33790 | Bouwkundig element

School Sint-Franciscus en klooster Heilig Hart van Maria

Doornzele Dries 55 (Evergem)
School en klooster opgericht voor arme wezen en bejaarde vrouwen door T. Van Saceghem, bewoner van het nabijgelegen kasteel van Kluizen in 1842-43. Achterin gelegen 19de-eeuws kloostergebouw met brede oprit, onderkelderd rechthoekig blok van negen traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen) met dakruitertje.


ID: 33841 | Bouwkundig element

Onderwijzerswoning

Kapellestraat 74 (Evergem)
Voormalig huis van de hoofdonderwijzer bij de nu gesloopte gemeenteschool, op een gevelsteentje gedateerd 1875. Huis en voormalige school van bak- en hardsteen in eclectische stijl. Heden alleenstaand woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met fraaie windwijzer.


ID: 33850 | Bouwkundig element

Katholieke Bewaarschool

Kramershoek 37-41 (Evergem)
Vrije gemengde lagere- en kleuterschool Sint-Jozef. Nummer 39, voormalig schooltje gesticht in 1873; ernaast gelegen kleuter- en lagere schooltje (nummer 37 en nummer 41).