Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1806 resultaten


ID: 72016 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieters

Blankenbergse Steenweg 227 (Brugge)
De kerk ligt aan de kruising van de Blankenbergse Steenweg met de Sint-Pieterskerklaan en de Sint-Pietersgroenestraat.


ID: 77262 | Bouwkundig element

Parochiekerk van Male, Sint-Thomas van Kantelberg

Brieversweg (Brugge)
De moderne kerk, opgetrokken in betonsteen, bestaat uit verschillende, trapsgewijs geplaatste volumes onder platte daken. Bekronende klokkentoren en kruis.


ID: 306921 | Bouwkundig element

Dijver, Arentshuis, Gruuthuse en Onze-Lieve-Vrouwekerk met omgeving

Dijver, Eekhoutstraat, Groeninge, Gruuthusestraat, Guido Gezelleplein, Kartuizerinnenstraat, Kastanjeboomstraat, Katelijnestraat, Mariastraat, Nieuwstraat, O.-L.-Vrouwekerkhof-Zuid, Oude Burg, Wollestraat (Brugge)
Deze bescherming betreft de Dijver, het Arentshuis, het Gruuthuse en de Onze-Lieve-Vrouwekerk met omgeving.


ID: 79961 | Bouwkundig element

Stella Mariskerk

Duinpad 2A (Brugge)
Kleine, vrijstaande kerk, opgericht als hulpparochie van Sint-Donaas. Gebouwd in 1952 ter vervanging van een bouwvallig geworden kapel van 1932. De nieuwe kapel was in 1955 afgewerkt en werd ingewijd onder de benaming van Onze-Lieve-Vrouw Ster der Zee.


ID: 57524 | Bouwkundig element

Christus-Koningkerk, school en parochiaal centrum

Gerard Davidstraat 2-6, 10 (Brugge)
Christus-Koningkerk, school en parochiaal centrum fasegewijs tot stand gekomen. Een noodkerk, naar ontwerp van architect Antoine Dugardyn, wordt in 1930 ingewijd. De architect krijgt onmiddellijk de opdracht tot het ontwerpen van een definitieve kerk, rekening houdend met het korte en brede perceel bouwgrond.


ID: 74918 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Sint-Andries en Sint-Anna met kerkhof

Gistelse Steenweg 493 (Brugge)
Het huidige kerkgebouw is een driebeukig bedehuis met een westtoren van 1530 gelegen midden een gaaf bewaarde kerkomtrek. Oorspronkelijk gotisch bedehuis in 1869 vervangen door een neogotisch kerkgebouw, naar ontwerp van architecten Deshuyser en Pierre Buyck, provinciaal architect van 1842-1877. Enkel de toren bleef grosso modo bewaard. Kerkhof met traditioneel rechtlijnig planconcept bestaande uit dreven met recent aangeplante linden.


ID: 302341 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Dorpskom Assebroek

Jacobus Roelofstraat, Kerklaan, Pastoor Verhaegheplein (Brugge)
De dorpskom van Assebroek situeert zich rond het Pastoor Verhaegheplein met lindes omgeven door 19de-eeuwse dorpswoningen en de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekte-Ontvangenis met kerkhof en groenelementen.


ID: 77344 | Bouwkundig element

Geheel met parochiekerk, pastorie, cultureel centrum,   basisschool

Karel van Manderstraat 115, 115A (Brugge)
Functionele, georiënteerde zaalkerk onder plat dak gebouwd in 1963 en ontworpen door architect C. Vastesaeger (Assebroek). Achter de kerk ligt de pastorie gebouwd in opdracht van de Stad Brugge en ontworpen in 1986 door architect Jean-Paul Demoor (Brugge). De basisschool, ontworpen in 1960 door architect R. Van Oyen (Brugge), bevindt zich aan de zuidzijde van de kerk.


ID: 79920 | Bouwkundig element

Kerk van Sint-Leo de Grote

Lisseweegse Steenweg 75 (Brugge)
Niet-georiënteerd kerkgebouw van 1938. Zaalkerk van vijf traveeën met rechthoekige kooruitbouw; kleine voorgeplaatste toren en voorportaal. Oranje baksteenbouw onder zadeldak met Vlaamse pannen.


ID: 82359 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Mariastraat (Brugge)
Georiënteerde, gotische kerk, waarvan het driebeukige schip in Scheldegotiek opklimt tot de eerste helft van de 13de eeuw. Het koor en de toren werden later in de 13de eeuw aangevat; in de 14de en 15de eeuw wordt de kerk verder vergroot. De huidige plattegrond ontvouwt: een vijfbeukig basilicaal schip van vijf traveeën, centraal westportaal geflankeerd door twee ronde traptorentjes, uitspringende noordelijke zijbeuk. Het pseudo-transept vormt een bredere, zesde travee met aan de noordkant de vierkante toren en het Paradijsportaal, ten oosten de Heilige Kruiskapel. Het vijf traveeën tellende driebeukige koor heeft vijf straalkapellen en een driezijdige apsis; ten noorden ingebouwde zijkapellen en bidtribune van Gruuthuse, ten zuiden sacristie, Lanchals- en Van Overtveltkapel.