Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4024 resultaten


ID: 30963 | Bouwkundig element

Kapel van het Tehuis Heilig Hart

Ieperstraat 134 (Poperinge)
Kapel van het bejaardentehuis Tehuis Heilig Hart. De kapel werd gebouwd in 1951 naar ontwerp van architect E. Allewaert.


ID: 31467 | Bouwkundig element

Kerk Sint-Jan

Kapellestraat (Poperinge)
Bedehuis van het gehucht Sint-Jan-ter-Biezen. Kapel gelegen ten noorden van de aanpalende kapelanie met voorliggend moestuintje. Neogotisch zaalkerkje gebouwd tussen 1893-1894 en 1906.


ID: 31482 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Bavo

Kerkhofstraat (Poperinge)
Georiënteerde kerk gelegen middenin een omhaagd kerkhof met Heilig Hartbeeld aan de zuidzijde. Begrensd ten noorden door de Warandebeek, ten zuiden door het Watouplein.


ID: 31312 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Lovie

Krombeekseweg 82-84 (Poperinge)
Het kasteel De Lovie werd in 1856 opgetrokken naar ontwerp van de West-Vlaamse architect Pierre Nicolas Croquison met koetsgebouw en conciërgewoning. Het park, aangelegd in landschappelijke stijl, met vijvers en gazon omgeven door een parkbos en bomengroepen. In het park een toegangspoort, 19de-eeuwse kapel, tuinpaviljoen, vijvers, jagersgrot, ijskelder en schuilgebouwtje. Deels bewaarde rabattenstructuur en moestuinmuur, motteheuvel en stuwen. Bewaard klooster, kloosterkapel en Mariagrot uit de eerste helft van de 20ste eeuw.


ID: 31295 | Bouwkundig element

Winterkapel

Krombekeplein (Poperinge)
Rechts van het gemeentehuis. Eenbeukig gebouwtje uit 1948 van drie traveeën onder zadeldak.


ID: 31155 | Bouwkundig element

Kloosterkapel

Loviestraat (Poperinge)
Neogotische kapel van 1854-1856 naar ontwerp van architect Pierre Croquison, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt, enig restant van het voormalige klooster en school van Sint-Vincentius à Paulo. Rode baksteenbouw met een beuk van vijf traveeën met driezijdige sluiting, onder zadeldak.


ID: 31488 | Bouwkundig element

Klooster Zusters Maria

Moenaardestraat 12 (Poperinge)
Klooster van de zusters van Maria met achterliggende geplaveide speelplaats met schooltje en kapel, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 31434 | Bouwkundig element

Klooster en meisjesschool

Prof.Rubbrechtstraat 58 (Poperinge)
Klooster en meisjesschool, vroeger van de Zusters van Namen, sedert 1922 van de Zusters van de Heilige Familie van Ieper. Inwaarts, parallel met de straat gelegen kloostergebouw met haakse aanpalende schoolvleugel en kapel. Hoofdgebouw uit het laatste kwart van de 19de eeuw.


ID: 31203 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Veldkapel Onze-Lieve-Heertjesbos en kapelhof

Provenseweg (Poperinge)
Veldkapel 'Onze-Lieve-Heertjesbos' uit de tweede helft van de 18de eeuw. Het gaat om een koortskapelletje, een volkse bedevaartplaats van oude oorsprong voornamelijk bezocht tijdens de Goede Week. De beplante kapelhof bevindt zich op het einde van een voetwegel. Het is één van de weinige sites met fetisjbeplanting in Vlaanderen. De beplanting omhelst opgaande bomen zoals populier, linde en haagbeuk en een meidoornhaag.


ID: 31375 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Vedastus met kerkhof

Reningelstplein 4A (Poperinge)
Ten oosten van het Reningelstplein gelegen georiënteerd bedehuis met een omringend kerkhof. In oorsprong een romaans bedehuis van het basilicale type van omstreeks 1200, later omgebouwd tot een gotische hallenkerk. Uitbreidings- en aanpassingswerken in de 18de en 19de eeuw.