Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7113 resultaten


ID: 201122 | Bouwkundig element

Hospital Farm Cemetery

Hospitaalstraat (Ieper)
Hospital Farm Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van N.A. Rew. Het betreft een kleine begraafplaats, deels omgeven door een bakstenen muur, deels door een haag en gracht. Via een brugje kan het toegangshekken bereikt worden. Het 'Cross of Sacrifice' staat centraal achteraan de begraafplaats. De witte grafstenen zijn vrij onregelmatig geschikt over één perk.


ID: 201139 | Bouwkundig element

Vlamertinghe Military Cemetery

Hospitaalstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en A.J.S. Hutton. Het betreft een vrij grote begraafplaats, aan voorzijde afgebakend met een natuurstenen muur en fijn uitgewerkte smeedijzeren toegangspoortjes ter hoogte van het 'Cross of Sacrifice' en twee gebouwen met sterk geometrische opbouw. Aan de andere zijden is de begraafplaats met een haag afgebakend. De grafzerken zijn voor een belangrijk deel uit het grijzere Hopton Wood vervaardigd. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 306476 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Hospitaalstraat, Poperingseweg, Sixplein (Ieper)
Op het Sixplein, voor het gemeentehuis van Vlamertinge, staat een jonge vredesboom. Deze is vrij recent aangeplant, ter vervanging van de oorspronkelijke vredesboom. De nieuwe boom staat in een plantsoen en is op dezelfde locatie, achter de calvarie, ingeplant.


ID: 30799 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hospitaalstraat 23 (Ieper)
Hoeve, gelegen tegenover de oprit van het kasteel van Vlamertinge, aan de kruising Kasteelstraat; heropgebouwd naar plannen van de Belgische Boerenbond, zie gevelsteen "B.B. - 1920" rechts in schuurgevel; wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30800 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Vlamertinge

Hospitaalstraat 26-30 (Ieper)
Imposant kasteel midden een beboomd park met vijver, kasteelhoeve en voormalige hovenierswoning, ten westen van de Kemmelbeek. Gebouwd in 1857-1858 in opdracht van burggraaf Pierre-Gustave du Parc, naar ontwerp van architect J. Schadde (Antwerpen).


ID: 134706 | Landschappelijk element

Park van het kasteel van Vlamertinge

Hospitaalstraat 26-30 (Ieper)
Het kasteelpark van Vlamertinge is aangelegd in landschappelijke stijl met een bescheiden tendens naar gemengde stijl, gezien de aanwezigheid van geometrisch aangelegde bloemen- en plantenperken rondom het kasteel, regelmatige buxusperken in het grasveld voor de loggia en de rechte dreef die aansluit op de Veurnseweg.


ID: 30698 | Bouwkundig element

Hoeve Hospitaalhof

Hospitaalstraat 33 (Ieper)
Historische, oorspronkelijk dubbel omwalde hoeve, aangeduid op Ferrariskaart en op Vandermaelenkaart. Reeds in de 12de eeuw gekend als melaatsentehuis; fungeerde tijdens de Eerste Wereldoorlog tijdelijk als veldhospitaal zie Brits Militair kerkhof Hospital Farm Cemetery, ten zuidwesten. Heropgebouwd met behoud van enkele oudere muurgedeelten, zie houten plankenbeschieting in de schuur, naar ontwerp van architect C. Schmidt.


ID: 30700 | Bouwkundig element

Hoeve Beluikhof

Hospitaalstraat 46, 46B (Ieper)
Hoeve met kern uit het eerste kwart van de 19de eeuw zie datering 1810 in rechter stalzijgevel. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken met overstekende dakranden op houten modillons.


ID: 201107 | Bouwkundig element

Solferino Farm Cemetery

Kapellestraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en J.R. Truelove. De begraafplaats wordt ommuurd en achteraan afgebakend met een haag. Toegangspartij uit witte natuursteen met een smeedijzeren hekken en centraal vooraan het 'Cross of Sacrifice'. De witte grafstenen liggen verspreid over twee perken.


ID: 132073 | Landschappelijk element

Hakhoutstoven van tamme kastanje De Vierlingen

Kasteelhoekstraat, Komenseweg (Ieper)
Zeven zwaar ontwikkelde hakhoutstoven bevinden zich in het provinciaal domein De Vierling. De hakhoutstoven hebben omtrekken van 674, 539, 540, 468, 427 en 376 cm op een hoogte van circa 50 cm boven het maaiveld.