Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

61180 resultaten


ID: 214152 | Bouwkundig element

Modernistisch burgerhuis

Hortensiastraat 8 (Antwerpen)
Modernistisch burgerhuis gebouwd in opdracht van de nijveraar Frans Antonsen, naar een ontwerp door architect Alfons Francken uit 1931. Deze rijwoning met een gevelbreedte van 7 m en oorspronkelijk een bouwdiepte van 12 m, telt drie bouwlagen onder een plat dak.


ID: 5032 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 10 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis uit de vroege 19de eeuw, mogelijk met een oudere kern. De weduwe J. Van der Veken, destijds eigenaar van het pand, liet in 1837 op het rechts aanpalende perceel een gekoppeld burgerhuis optrekken, identiek van ordonnantie doch zonder de frontonbekroning.


ID: 5019 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 11 (Antwerpen)
Diephuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel in laatclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag opgetrokken in 1802 in opdracht van mevrouw de Fraula. De ordonnantie en de dakvorm wijzen op een traditionele kern uit de 16de of 17de eeuw. Op de topgeleding na volledig verbouwd.


ID: 5033 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Huidevettersstraat 12-14 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl uit het vierde kwart van de 19de eeuw, drie traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een mansardedak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met volledig verbouwde begane grond en eerste verdieping.


ID: 5034 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 16 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd naar een ontwerp door de architect Frans J.H. Bex uit 1847. Opdrachtgever was de ondernemer en politicus Jean Félix François (Jan) Van den Bergh-Elsen , gehuwd met Henriette Elsen. Hun dochter Henriette Mayer-van den Bergh zou na de dood van haar zoon Fritz het Museum Mayer van den Bergh oprichten.


ID: 5020 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 17 (Antwerpen)
Burgerhuis met neoclassicistische, oorspronkelijk bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw. Smalle penanten, de dakvorm en muurankers wijzen mogelijk op een verbouwde punt- of trapgevel in traditionele bak- en zandsteenbouw.


ID: 5036 | Bouwkundig element

Het Gulde Hert

Huidevettersstraat 26 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis op de hoek van Huidevettersstraat en Groendalstraat, drie bij drie traveeën breed en twee bouwlagen hoog onder een gecombineerd, afgewolfd zadeldak. Het pand dateert vermoedelijk van 1506 zoals een balk in de zoldering aangeeft, hoewel de in 1946 aangebrachte gevelsteen in de zijgevel het jaartal 1520 draagt.


ID: 5037 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 28 (Antwerpen)
Laatclassicistische burgerhuis volgens de bouwaanvraag uit 1802 opgetrokken in opdracht van J.F. Vandersmissen, oorspronkelijk met enkelhuisopstand van drie bouwlagen onder een zadeldak. Het pand werd in 1927 grondig verbouwd, voorzien van een geveldecor en verhoogd met een pseudo-mansarde in beaux-artsstijl.


ID: 5038 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 32 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis met van drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak, daterend uit het tweede kwart van de 19de eeuw.


ID: 5039 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 34 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak, uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met volledig verbouwd pui.