Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

581 resultaten


ID: 71914 | Bouwkundig element

Kleine hoeve met losstaande bestanddelen

Brandstraat 3 (Kinrooi)
Kleine hoeve met losstaande bestanddelen, een late inplanting, waarschijnlijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw aan de rand van de moerassige vallei van de Abeek.


ID: 72229 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Grootbroekstraat (Kinrooi)
Gaaf bewaarde, langgestrekte hoeve, gelegen binnen het Grootbroek, daterend van rond 1885 . Het was het boswachtershuis.


ID: 72092 | Bouwkundig element

Hoeve

Neeroetersesteenweg 115 (Kinrooi)
Langgestrekte hoeve met ordonnantie: dwarsschuur-stal-woonhuis, dus daterend van begin 20ste eeuw.


ID: 72094 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Slichtenhofstraat 2 (Kinrooi)
Langgestrekte hoeve met ordonnantie: woonhuis-stal-dwarsschuur. De huidige hoeve is waarschijnlijk de eind 19de-eeuwse verstening van een oudere vakwerkhoeve.


ID: 72250 | Bouwkundig element

Hoeve Slichtenhof

Slichtestraat 5 (Kinrooi)
Gaaf bewaarde, L-vormige hoeve, op een gevelsteen gedateerd 1841, doch met oudere kern. Reeds aangeduid op de Ferrariskaart van 1771-77 als langgestrekte hoeve met nok loodrecht op straat. In het derde kwart van de 19de eeuw werd een losstaand dienstgebouw toegevoegd. Ten oosten aan straatzijde, met meidoorn omhaagde moestuin en boomgaard.


ID: 72255 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Smeetsstraat 55 (Kinrooi)
Voormalige, langgestrekte hoeve met ordonnantie: woonhuis-stal-dwarsschuur. Versteende vakwerkhoeve, gedateerd 1845.


ID: 58617 | Bouwkundig element

Kasteel Witte Duiven Hoeveken

Graaf Jansdijk, Jan Devischstraat, Witteduivenhof 1 (Knokke-Heist)
Het Kasteel Witte Duiven Hoeveken is een monumentaal landhuis, gebouwd in 1948. Bakstenen, witgeschilderd complex in uitgewerkte, eclectische stijl met elementen uit de neogotiek en de cottagestijl, bestaande uit drie U-vormig geplaatste vleugels, centraal het woonhuis, bijgebouwen in de zijvleugels. Oorspronkelijk gelegen in een ruime tuin, toegankelijk via bewaarde toegangspoorten aan de Graaf Jansdijk en Jan de Vischstraat. Aan de kant van de dijk, een waterput, stalling en gaanderij.


ID: 208894 | Bouwkundig element

Hoeve

Pereboomstraat 1 (Koekelare)
Achterin gelegen hoeve, als site opklimmend tot de 17de eeuw, huidig gebouwenbestand te dateren in de late 18de en 19de eeuw. Bestaande uit een boerenhuis, stal, schuur met wagenhuis en bakhuis georganiseerd rond een deels begraasd, deels gekiezeld erf met een gemetseld hondenhok uit de 20ste eeuw.


ID: 208722 | Bouwkundig element

Hoeve

Puydsarmoede 4 (Koekelare)
Achterin gelegen kleine hoeve. De hoevesite is als dusdanig reeds aangeduid op het primitief kadasterplan (circa 1835) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Ten noorden van het erf, 19de-eeuws boerenhuis met rechts geïncorporeerde stalling.


ID: 208802 | Bouwkundig element

Hoeve

Warandestraat 63 (Koekelare)
Hoevetje gelegen aan een bocht van de straat. Volgens het kadaster volledig herbouwd in 1926 door "Lauwyck-Bolle August, werkman, Couckelare", met twee kleine huizen.