Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7124 resultaten


ID: 201081 | Bouwkundig element

Potijze Chateau Lawn and Grounds Cemeteries

Zonnebeekseweg (Ieper)
Twee Britse militaire begraafplaatsen met doden uit de Eerste Wereldoorlog, die nu als één begraafplaats ingericht zijn, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. Potijze Chateau Lawn is lagergelegen dan Potijze Chateau Grounds Cemetery. De 'Cross of Sacrifice' staat op de scheiding van de twee begraafplaatsen, de 'Stone of Remembrance' op Potijze Chateau Grounds Cemetery. Het geheel is ommuurd en toegankelijk via een smeedijzeren hek.


ID: 201083 | Bouwkundig element

Aeroplane Cemetery

Zonnebeekseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van R. Blomfield en W.H. Cowlishaw. Het betreft een langwerpige, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance', een schuilhuisje en rijen witte graven. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 213335 | Bouwkundig element

Ypres Town Cemetery Extension

Zonnebeekseweg (Ieper)
Brits militair ereperk met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van Reginald Blomfield en W.C. Von Berg. De toegang bestaat uit een tegelpad en een smeedijzeren hek, gevat tussen twee witte pijlers. De begraafplaats wordt deels omhaagd, deels ommuurd. Er is een Cross of Sacrifice en Stone of Remembrance.


ID: 30602 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zonnebeekseweg 260 (Ieper)
Wederopbouw grosso modo aansluitend bij de traditionele hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf, ten noorden toegankelijk via erfoprit.


ID: 44058 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Leonardusparochie met tuin

Zuidschote-Dorp 13 (Ieper)
Pastorie, midden omhaagde tuin, gelegen in bocht van Zuidschote-Dorp, ten zuidoosten van de kerk. Neogotisch huis van circa drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak naar ontwerp van architect Jules Coomans uit het begin van jaren 1920.


ID: 51168 | Bouwkundig element

Herenhuis

Bruggestraat 40 (Ingelmunster)
Neorenaissancistisch getint herenhuis naar verluidt van 1938-1939, opgevat als een dubbelhuis van vier traveeën en rechts poorttravee. Het oprijzende volume van drie bouwlagen onder plat dak domineert het straatbeeld. Opvallend voorgevelparement van gele sierbaksteen boven een sokkelvormende begane grond met typische bossage en puilijst van arduin.


ID: 51184 | Bouwkundig element

Elsboshoeve

Elsstraat 1 (Ingelmunster)
19de-eeuwse hoeve met lage losstaande bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom een begrint erf met onder meer perelaar, notelaar en treurwilg.


ID: 51197 | Bouwkundig element

Romp van Doornmolen en Doornmolenhoeve

Heirweg-Zuid 91-93 (Ingelmunster)
De site van de Doornmolen met hoge molenromp van 1856 en Doornmolenhoeve is gelegen op het hoogste punt van Ingelmunster. De hoge molenromp vormt een baken in het agrarische landschap. De Doornmolen is samen met de Zandbergmolen nog de enige getuige van de elf windmolens die Ingelmunster rond 1900 telde. De molenaarshoeve gaat in kern terug tot het einde van de 18de eeuw, maar heeft een uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 51203 | Bouwkundig element

Historische hoeve 't Verbrand Goed

Izegemstraat 102 (Ingelmunster)
Ingesloten site, ten noorden door de spoorlijn Kortrijk- Brugge, ten westen en ten oosten door de oprukkende bewoning en industrie. Lage, deels aaneengesloten bestanddelen L- vormig opgesteld rondom een deels gekasseid erf met toegang ten zuiden via een met jonge eiken beplante dreef.


ID: 51205 | Bouwkundig element

Kasteeltje

Izegemstraat 135 (Ingelmunster)
Gebouwd op een terp, middenin omhaagde tuin met onder meer tamme kastanjes en Libanonceders. Traditioneel opgevat huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak.