Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 89300 | Bouwkundig element

Hoeve Kerckhove

Rogierveldstraat 11 (Beernem)
Historische hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. De hoevegebouwen gaan zeker terug tot de 18de eeuw. Boerenhuis van drie traveeën + twee opkamertraveeën + drie traveeën telkens onder een afzonderlijk zadeldak bedekt met pannen. Wooneenheid van deels ingestort volume van de schuur herbouwd. Nutsgebouw met oude kern opklimmend tot het begin van de 19de eeuw.


ID: 89301 | Bouwkundig element

Hoeve Groot Sint-Jansgoed

Rogierveldstraat 20 (Beernem)
Historische hoeve volgens een jaarsteen aanwezig in de woning daterend van 1643. Boerenhuis ten westen van het erf met vijf traveeën + twee opkamertraveeën onder doorlopend pannen zadeldak. Paardenstal ten zuiden en stal ten oosten van het erf.


ID: 89064 | Bouwkundig element

Herberg 't Burgerwelzijn

Rollebaanstraat 1 (Beernem)
Oorspronkelijk stond hier de zogenaamde costerie of het kostershuis. Fasegewijs tot stand gekomen. Het huidige uitzicht is het resultaat van restauratiewerken in de loop van 2006 naar ontwerp van architect D. Bonamie. Woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak waarin klimmend dakkapel boven voordeur. Verankerde rode baksteenbouw boven gecementeerde plint.


ID: 89068 | Bouwkundig element

Boerenburgerhuis

Rollebaanstraat 17 (Beernem)
Hoekpand bij Berenheemstraat, volgens het kadaster opgetrokken in 1886 door bakker Fonteyne. Woonhuis met geïntegreerd stalgedeelte, achterliggende nutsgebouwen, naastliggende boomgaard.


ID: 89306 | Bouwkundig element

Herberg Het Ossenhoofd

Ruweschuurstraat 11 (Beernem)
Sterk verbouwde woning, doch vermoedelijk met een oude kern, zoals afgebeeld op een kaart van circa 1770. Huidig uitzicht resultaat van verbouwing in de jaren 1960, grosso modo met behoud van het volume.


ID: 89308 | Bouwkundig element

Hoeve Boekenutje

Ruweschuurstraat 17 (Beernem)
Bestaande uit losse bestanddelen. Volgens het kadaster dateren het woonhuis en de schuur van 1859. Vergroting van het woonhuis en bouwen van een achterliggend gebouw in 1885.


ID: 89309 | Bouwkundig element

Hoeve Ruwe Schure

Ruweschuurstraat 27 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. Fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 89302 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ruweschuurstraat 3 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen, staat al deels weergegeven op een kaart van 1770 als een hoeve bestaande uit drie losse bestanddelen met bijhorende poel.


ID: 89304 | Bouwkundig element

Boerenwoningen horend bij kasteel De Wapenaer

Ruweschuurstraat 7-9 (Beernem)
Woningen horend bij kasteel De Wapenaer. Het huidige kasteel werd gebouwd ter vervanging van het oude buitengoed dat in nummer 9 was ondergebracht. Samenstel van twee lage woningen onder verspringend pannen zadeldak. Vermoedelijk met oude kern teruggaand tot de 18de eeuw. Verankerde bakstenen lijstgevels met witbeschilderde voorgevels boven een gepekte plint. In de voortuin van nummer 9 bevindt zich een aardappelkelder.


ID: 89305 | Bouwkundig element

Hoeve 't Mispelaerken

Ruweschuurstraat 8 (Beernem)
Achterin gelegen historische hoeve, toegankelijk via een geasfalteerde weg overgaand in een kiezelweg. Boerenhuis van vier traveeën en één bouwlaag met geïntegreerde stal onder doorgetrokken zadeldak bedekt met pannen, ter hoogte van de stal voorzien van een klimmende dakkapel. Oude kern teruggaand tot de 18de eeuw. Volgens het kadaster wordt in 1864 een schuur gebouwd.