Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 89312 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Schipperstraat 8 (Beernem)
Achterin gelegen hoeve bestaande uit losse bestanddelen toegankelijk via een lange oprijlaan. Weergave op het primitief kadasterplan van 1830 als vrijstaand woonhuis. Boerenhuis van drie traveeën en één bouwlaag met geïntegreerde stalling onder doorgetrokken pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw, witgeschilderd boven een gepekte plint. Achterliggende bedrijfsgebouwen.


ID: 89313 | Bouwkundig element

Hoeve en café

Schipperstraat 9 (Beernem)
Voormalig café met bijhorende hoeve-uitbating. Volgens het kadaster gebouwd in 1911. Oranjerode baksteenbouw boven een gecementeerde plint. Pannen zadeldak. Hoofdvolume met afgeschuinde hoektravee. Achterliggende stal van zeven traveeën en een bouwlaag onder een pannen zadeldak.


ID: 89319 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Sijselestraat 13 (Beernem)
Halfvrijstaande lage boerenarbeiderswoning volgens het kadasterarchief gebouwd in 1863 na afbraak van een tweewoonst die reeds op het primitief kadasterplan van 1830 was weergegeven.


ID: 89316 | Bouwkundig element

Café Stop

Sijselestraat 3-5 (Beernem)
Bestaande uit een diephuis aan de straatzijde met drie achterliggende lage éénkamerwoningen die een eenheidsbebouwing vormen. De gebouwen zijn fasegewijs tot stand gekomen. De eenkamerwoningen zijn deels weergegeven op het primitief kadasterplan van 1830 als tweewoonst, maar zijn wellicht ouder. Hoofdvolume aan de straatzijde; diephuis met enkelhuisopstand van drie traveeën afgewerkt met een puntgevel voorzien van een deels uitkragende houten beplanking. Vrijstaand nutsgebouw, opgetrokken als schuur tussen 1867 en 1878.


ID: 89317 | Bouwkundig element

Brouwerij, herberg en smederij De Nachtegael

Sijselestraat 8 (Beernem)
Bestaande uit verschillende volumes gelegen rond een deels gekasseid erf. De gebouwen zijn fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 89322 | Bouwkundig element

Hoeve

Sijselestraat 91 (Beernem)
Hoeve, volgens het kadaster in 1931 gebouwd. Boerenhuis opgevat als een breedhuis van twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Uitkragende bijna gevelbrede dakkapel. Schuur en stal op L-vormige plattegrond., door middel van jaarsteen gedateerd 1931.


ID: 89075 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Sint-Jorisstraat 64 (Beernem)
Achteringelegen boerenarbeiderswoning met geïntegreerde stal- en schuurvleugel. Boerenhuis volgens het kadaster te dateren 1901. In de loop van de jaren 1920-1930 uitgebreid met een stalvleugel.


ID: 89076 | Bouwkundig element

Kasteel Hulstlo

Sint-Jorisstraat 82 (Beernem)
Kasteel, gelegen binnen een rechthoekige omwalling en toegankelijk via een brug over de omwalling aan de oostzijde; aan de noordzijde een verhevenheid. Het hoofdvolume vormt samen met het diephuis een L-vormige plattegrond, grosso modo afgebeeld op de kaart van Ferraris van 1770-1778. Verankerde baksteenbouw aan de tuinzijde opengewerkt met rechthoekige muuropeningen gevat in een segmentboogvormige nis.


ID: 89077 | Bouwkundig element

Hoeve bij kasteel Hulstlo

Sint-Jorisstraat 84 (Beernem)
Hoeve oorspronkelijk horend bij het kasteel Hulstlo en bestaande uit een woonhuis met geïntegreerde stal en een vrijstaande schuur rond een deels gekasseid en deels met gras begroeid erf. Staat samen met het kasteel weergegeven op de kaart van Ferraris van 1770-1778.


ID: 89429 | Bouwkundig element

Hoeve vermoedelijk Sterrehof

Sint-Jorisstraat 89 (Beernem)
Vrijstaande hoeve, dieper gelegen tussen kanaal en vroegere bedding van de Oude Vaart, volgens kadaster gebouwd in 1852. Boerenwoning van zeven traveeën en een bouwlaag onder pannen zadeldak.