Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4632 resultaten


ID: 87781 | Bouwkundig element

Voldershof

Ter Priemstraat 2 (Oostrozebeke)
Hoeve met losse bestanddelen. Bebouwing reeds aanwezig op het primitief kadasterplan (circa 1830), op dat ogenblik verpacht aan de "kinderen Devolder". Gebouwen gegroepeerd rond een onverhard (deels gras en deels grint) erf, toegankelijk via een met grint bedekte oprit. Toegankelijk via een gietijzeren hekken, gevat in witbeschilderde bakstenen pijlers. Kapelletje in rechterpijler met Mariabeeld in rondboognis met zwartbeschilderde bakstenen omlijsting.


ID: 87791 | Bouwkundig element

Schaepshoeve

Tieltsteenweg 49 (Oostrozebeke)
Achterin en lager gelegen hoeve met losstaande bestanddelen, zogenaamd Schaepshoeve. Woonhuis ten noorden van het erf met 19de-eeuws uitzicht, staat al op het primitief kadasterplan, eventueel met oudere kern. Tegen de rechterzijgevel, met vlechtingen, is een aardappelkelder met bakstenen gewelf aangebouwd.


ID: 87799 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vijf Eikenstraat 1 (Oostrozebeke)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen, toegankelijk via een lange, onverharde oprit. Staat op de Atlas der Buurtwegen (1845). Boerenhuis ten westen van het erf gelegen. Verankerde, witbeschilderde baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen), vernieuwd schrijnwerk. Ten noorden van het erf bevindt zich het wagenhuis, ten zuiden het bakhuis.


ID: 87809 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vlasstraat 17 (Oostrozebeke)
Hoeve met losse bestanddelen gelegen rond een begraasd erf. Staat op het primitief kadasterplan (circa 1830) met dezelfde configuratie, zie huidig. Laag, bakstenen woonhuis onder zadeldak (mechanische pannen) boven een gecementeerde plint, recent aangepaste muuropeningen.


ID: 87807 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vlasstraat 2 (Oostrozebeke)
Volgens kadastergegevens opgericht circa 1929. Woonhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Bruine baksteenbouw met gebruik van rode baksteen voor doorlopende banden en strekken. Bewaard schrijnwerk.


ID: 87808 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vlasstraat 9 (Oostrozebeke)
Hoeve met losse bestanddelen rond een begraasd erf. Op het primitief kadasterplan (circa 1830) weergegeven als drie aaneengesloten huizen met het ertegenover gelegen bijgebouw. Volgens het kadaster worden circa 1865 twee van de huizen tot een woning samengevoegd, de twee woningen worden dan circa 1893 één huis. Circa 1964 vervangt een nieuw woonhuis het oude dat nu dienst doet als landgebouw, de bijgebouwen worden uitgebreid en aangepast.


ID: 87813 | Bouwkundig element

Hoeve De Doolaeghe

Wakkensteenweg 11 (Oostrozebeke)
De hoeve staat in elk geval op het primitief kadasterplan (circa 1830) maar de gebouwen worden volgens kadastergegevens circa 1910 volledig herbouwd.


ID: 87819 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zandstraat 22 (Oostrozebeke)
De site staat op de Ferrariskaart (1770-1778) en het primitief kadasterplan (circa 1830). Volgens kadastergegevens wordt het huis circa 1893 uitgebreid maar circa 1911 volledig gereconstrueerd. Verankerde, bakstenen gebouwen gegroepeerd rond een deels begraasd, deels onverhard erf.


ID: 42656 | Bouwkundig element

Rooikapelhoeve

Rooikapelstraat 2 (Oud-Heverlee)
Omvangrijke hoeve met boerenhuis en verbouwde kapel in traditionele bak- en zandsteenstijl uit de 17de eeuw, aanhorigheden uit 17de en 18de eeuw, schuur uit de 19de eeuw.


ID: 11709 | Bouwkundig element

Hoeve

Corsendonk 7 (Oud-Turnhout)
Hoeve met losstaande bestanddelen, woonstalhuis opklimmend tot 1799, vermoedelijk karrenhuis, bakhuisje, dwarsschuur en stalletje.