Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 89092 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Stationsstraat 67 (Beernem)
Vrijstaande arbeiderswoning van drie traveeën en één en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak. Gebouwd circa 1900. Verankerde rode baksteenbouw met geïntegreerde beeldnis.


ID: 89097 | Bouwkundig element

Beernemse tricot-fabriek

Stationsstraat 79 (Beernem)
Thans leegstaand bedrijvencomplex bestaande uit een imposante schuur aan de straatzijde, een oprit voorzien van twee bakstenen pijlers waartussen een smeedijzeren hekwerk en de eigenlijke fabriek.


ID: 89098 | Bouwkundig element

Herberg

Stationsstraat 84 (Beernem)
Eenlaags dubbelhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, opgetrokken in 1848 in opdracht van de Brugse rentenier D'hanins-de Moerkercke en uitgebreid in 1951.


ID: 89325 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Ten Torre en bijgebouwen

Ten Torre 11-14 (Beernem)
Kasteeldomein toegankelijk via een lange toegangsdreef. Het domein was vroeger een jachtgebied voor het Franse Hof waar onder andere een jachtpaviljoen stond. Het huidige kasteel wordt volgens het kadaster gebouwd in 1854. Dit omwalde kasteel is opgevat als een waterkasteel. Vierkante plattegrond met op elke hoek een zeshoekige hoektoren afgewerkt met een leien kegeldak en/of afgewerkt als een uitkijktoren. Landgebouwen.


ID: 89323 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ten Torre 6 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen met name een boerenhuis, een stal, een schuur en een bakhuisje. Ingeplant op een omhaagd perceel met meidoornhaag en beuk. Bijhorende omhaagde boomgaard.


ID: 89324 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoevesite Ter Leyden

Ten Torre 7 (Beernem)
Historische hoeve, waarvan de oudste gebouwen, het boerenhuis en de schuur, een 17de-eeuwse kern vertonen. Heden, hoeve met losse bestanddelen ten zuiden toegankelijk via gekasseide dreef. Gelegen midden een rechthoekige omwalling, - deels gedicht ten oosten en ten zuidoosten - afgezet met knotelzen, -wilgen en -essen. Deels met gras begroeid, deels verhard erf. Knotmeidoorn als kapelboom bij de inkom van de boerenwoning.


ID: 89329 | Bouwkundig element

Herberg

Tinhoutstraat 111 (Beernem)
Eénlaagswoning met dubbelhuisopstand van vier traveeën onder pannen zadeldak, volgens het kadaster gebouwd in 1913. Typische oranjerode baksteenbouw met sierankers horizontaal belijnd door de bepleisterde en beschilderde plint en banden ter hoogte van de vroegere onder-, tussen- en bovendorpels.


ID: 89339 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Tinhoutstraat 202 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen met een 20ste-eeuwse U-vormige opstelling. Boerenhuis op L-vormige plattegrond gevormd door een hoofdvolume, loodrecht op de straat gebouwd, volgens jaarankers gebouwd in 1797. Volgens kadastergegevens verschillende malen uitgebreid. Stal, in kern daterend van vóór 1830 eveneens met opeenvolgende uitbreidingen.


ID: 89340 | Bouwkundig element

Burkelhoeve

Tinhoutstraat 204 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen ingeplant op een deels met populieren afgezoomd perceel. Volgens het kadaster dateren het woonhuis en de schuur van circa 1844. Aanbouw van laag volume ten noorden van de woning dateert van 1883.


ID: 89327 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Tinhoutstraat 88 (Beernem)
Gebouwd in de jaren 1920-1930. Tuitgevel met bekroning van de top- en de schouderstukken. Typische oranjerode baksteen voorzien van sierankers.