Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

20953 resultaten


ID: 74759 | Bouwkundig element

Hoeve bij het kasteel Beisbroek

Beisbroekdreef 1 (Brugge)
Beisbroekdreef nr. 2. Hoeve oorspronkelijk horend bij het kasteel van Beisbroek. Losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels bekiezeld erf afgezoomd met haagbeuk en centraal een notelaar. Laag boerenhuis vermoedelijk uit het laatste kwart van de 19de eeuw onder pannen zadeldak. Witbeschilderde verankerde bakstenen gevels boven een gepekte plint. Rechthoekige beluikte muuropeningen me


ID: 74758 | Bouwkundig element

Hoeve bij het kasteel Beisbroek

Beisbroekdreef 2 (Brugge)
Hoeve oorspronkelijk horend bij het kasteel Beisbroek. Laag boerenhuis van 1885 met in het verlengde een kleine schuur deels voorzien van een houten beplanking. Uitbreidingen in 1907 en in 1970.


ID: 79758 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Beukemarestraat 3 (Brugge)
Hoeve met losse bestanddelen, het woonhuis is noord-zuid georiënteerd.


ID: 71993 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Blankenbergse Dijk 155 (Brugge)
Achteringelegen hoeve bestaande uit losse bestanddelen onder pannen zadeldak. Uit de 19de eeuw met aanpassingen en toevoegingen in de loop van de 20ste eeuw.


ID: 71990 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Ten Walle

Blankenbergse Dijk 79 (Brugge)
De achterin gelegen omwalde hoeve is toegankelijk via een lange dreef eindigend bij een smeedijzeren hekken met hartmotieven en bevestigd aan natuurstenen pijlers voorzien van een bekronend bolornament. De toegang wordt geflankeerd door twee kastanjebomen.


ID: 72004 | Bouwkundig element

Kasteel De Patente

Blankenbergse Steenweg 120 (Brugge)
In 1997 wordt het kasteel ingericht als seniorenresidentie "Belamy" met 25 flats. Restauratie van het kasteel en aanbouwen van een nieuwe vleugel ontworpen door architect Jos Strubbe (Brugge). Voor- en achtergevels: bakstenen gevels van vijf traveeën, rechthoekige vensters met ramen voorzien van een grote roedeverdeling. De benedenvensters zijn beluikt. De centrale monumentale dakkapel met trapgevel en zoldervenster gevat in een samengestelde boognis, dateert van 1890.


ID: 72010 | Bouwkundig element

Hoeve Tempelhof

Blankenbergse Steenweg 183 (Brugge)
Achteringelegen hoeve, noord-zuid georiënteerd met bijhorende boomgaard aan de straat. Losse bestanddelen uit de 19de eeuw.


ID: 72015 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie bij de Sint-Pieterskerk met tuin

Blankenbergse Steenweg 225 (Brugge)
Pastorie bij de Sint-Pieterskerk gelegen in een ruime tuin met meerdere beuken en ontworpen door architect Pierre Buyck (Brugge). Vervangt in 1854 de dieper gelegen oudere pastorie wanneer die moest verdwijnen wegens uitbreidingswerken aan de kerk.


ID: 72020 | Bouwkundig element

Wachthuisjes bij de spoorweg

Blankenbergse Steenweg 260-262 (Brugge)
Twee voormalige wachthuisjes gebouwd voor de spoorweg aangelegd in 1906-1910 naar de oostkust met bestemming Knokke, Zeebrugge, Blankenberge. Twee parallel gebouwde panden onder zadeldaken met bepleisterde en witbeschilderde gevels.


ID: 79649 | Bouwkundig element

Hoeve Spiezele

Blankenbergse Steenweg 456 (Brugge)
Hoeve met losse verankerde bakstenen bestanddelen, witbeschilderd boven een zwart gepekte plint, gegroepeerd rondom een deels geasfalteerd en deels gekasseid erf. Boerenhuis met L-vormige plattegrond in verschillende fasen tot stand gekomen.