Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4940 resultaten


ID: 46898 | Bouwkundig element

Afspanning/brouwerij De Zwaan

Hoekeinde 43 (Merksplas)
Bestaande uit vrijstaand woonhuis, parallel ten noorden gelegen schuur, ten westen karschob en bakhuis, opgetrokken in 1654.


ID: 46900 | Bouwkundig element

Huis Carons Hofke

Hofeinde 57-59 (Merksplas)
Vrijstaand, eclectisch dubbelhuisje van drie op twee traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak, circa 1888.


ID: 46921 | Bouwkundig element

Woonstalhuis

Marckstraat 18 (Merksplas)
Woonstalhuis van vier + vijf traveeën onder overkragend zadeldak op klossen, opklimmend tot eind 18de eeuw.


ID: 46926 | Bouwkundig element

Woonstalhuis Berbelshoeve

Molenzijde 3 (Merksplas)
Op de oude rooilijn gelegen woonstalhuis van vijf + drie traveeën onder zadeldak, in huidige vorm minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw; ten oosten boomgaard.


ID: 46943 | Bouwkundig element

Hoeve Valenbraakhoeve

Steenweg op Turnhout 58 (Merksplas)
Hoeve met woonhuis en schuur van 1898, samen vijf traveeën onder zadeldak, achtergebouw met stal en schob van iets latere datum.


ID: 46950 | Bouwkundig element

Landgoed 't Kasteeltje

Steenweg op Weelde 15, Zwart Goor 2 (Merksplas)
Bewaard, doch aangepast landhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder overkragend zadeldak, alsook bijgebouwen van 1926 met cottage-allures.


ID: 304561 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Duitse betonnen mijnschacht Hermann

Armentierssteenweg (Mesen)
Mijnschacht in akker waarvan de toegang aan de oppervlakte is afgedekt met een rond betonnen deksel van 72 centimeter doorsnede.


ID: 32787 | Bouwkundig element

Messines Ridge British Cemetery met Memorial to the Missing

Nieuwkerkestraat (Mesen)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van Ch. Holden en W.C. Von Berg. De begraafplaats omvat een gedenkteken voor vermiste Nieuw-Zeelanders, bestaande uit een rotonde met een 'Cross of Sacrifice' en de namen van de vermisten ingebeiteld, evenals een schuilgebouw op de begraafplaats zelf, met een galerij met colonnade van pseudo-Dorische zuilen. De ommuurde begraafplaats bevat verder nog een 'Stone of Remembrance' en zes perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 32789 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Nieuwkerkestraat 19 (Mesen)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve uit het begin van de jaren 1920; teruggaand op de regionale hoevebouw. Boerenwoning en stalvleugel in L-vorm opgesteld ten noorden van een begrint erf met dwarsschuur ten zuidoosten en geasfalteerde oprit. Drenkput ten westen nabij de straat.


ID: 89986 | Bouwkundig element

Station Meulebeke

Achtste Linielaan (Meulebeke)
Voormalig stationsgebouw gebouwd in 1854. Eenvoudig stationsgebouw in neoclassicistische stijl van een bouwlaag en aanvankelijk vijf, thans resterende vier traveeën onder schilddak. Overkragende en omlopende geprofileerde houten kroonlijst. Witgepleisterde baksteenbouw met zwartgeschilderde plint voorzien van geblokte horizontale lagen, strekgewijs boven de muuropeningen.