Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

20955 resultaten


ID: 72020 | Bouwkundig element

Wachthuisjes bij de spoorweg

Blankenbergse Steenweg 260-262 (Brugge)
Twee voormalige wachthuisjes gebouwd voor de spoorweg aangelegd in 1906-1910 naar de oostkust met bestemming Knokke, Zeebrugge, Blankenberge. Twee parallel gebouwde panden onder zadeldaken met bepleisterde en witbeschilderde gevels.


ID: 79649 | Bouwkundig element

Hoeve Spiezele

Blankenbergse Steenweg 456 (Brugge)
Hoeve met losse verankerde bakstenen bestanddelen, witbeschilderd boven een zwart gepekte plint, gegroepeerd rondom een deels geasfalteerd en deels gekasseid erf. Boerenhuis met L-vormige plattegrond in verschillende fasen tot stand gekomen.


ID: 77241 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Blauwezaalhoek 1 (Brugge)
Baksteenbouw onder pannen zadeldak. De oorspronkelijke schuiframen van het boerenhuis zijn vervangen door nieuw schrijnwerk.


ID: 77242 | Bouwkundig element

Hoeve De Blauwe Zaal

Blauwezaalhoek 2-4 (Brugge)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met nu gedempte gracht. Erftoegang aan de straat met rechts nog één bewaarde bakstenen hekpijler. Hoeve met losse bestanddelen onder pannen zadeldaken rondom een groot onverhard, vierkant erf. Witbeschilderde, verankerde baksteenbouw op gepekte plint.


ID: 77244 | Bouwkundig element

Kasteelhoeve Het Blauw Kasteel

Blauwkasteelweg 24-28 (Brugge)
Het ganse domein, met omliggende sportvelden zogenaamd "De Gulden Kamer", is heden eigendom van de Stad en herbergt verschillende functies. De voormalige bijgebouwen, schuur, stalling en boerenhuis worden respectievelijk gebruikt door een jeugdbeweging, een stadsdienst, een sportclub en als conciërgewoning.


ID: 74762 | Bouwkundig element

Hoeve bij kasteel Bloemendale

Bloemendalestraat 6 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf. Huidige hoevegebouwen zijn fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 82417 | Bouwkundig element

Refugium van de Sint-Andriesabdij

Boeveriestraat 2-4 (Brugge)
Voormalig refugium van de Sint-Andriesabdij, sinds 1972 ingelijfd bij het nieuwe hotel dat een volledig bouwblok inneemt lopend tot aan de Hauwerstraat. Samenstel van lijst-, klok- en trapgevels van verankerde en gewitte baksteen. In 1933-1934 "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect A. D'Helft (Brugge).


ID: 29867 | Bouwkundig element

Jezuïetencollege

Boomgaardstraat 1, Kandelaarstraat 1, Verversdijk 16 (Brugge)
Voormalig jezuïetencollege. Gebouwencomplex ingesloten in het noorden door de Hoornstraat, in het zuiden door de Kandelaarstraat, in het westen door het Sint-Maartensplein en in het oosten door de Verversdijk. Gebouwencomplex is fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 74765 | Bouwkundig element

Tuinwijk

Bosdreef 1-31, Lange Molenstraat 2-34 (Brugge)
Tuinwijk naar ontwerp van (Alphonse) De Pauw, waarvan enkel de eerste fase van 33 woningen gerealiseerd werd door de sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Heerd is Goud Weerd in 1923.


ID: 74766 | Bouwkundig element

Acht bejaardenwoningen van 1952

Bosdreef 8-22 (Brugge)
Hof met acht bejaardenwoningen naar ontwerp van Julien Rotsaert, in 1952 gerealiseerd door de Brugse sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Heerd is Goud Weerd als uitbreiding van haar vooroorlogse tuinwijk.